Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Uniek ontbijt voor gehandicapte jongeren en kopstukken uit overheid en bedrijfsleven

Mis(s) Onbeperkt Nederland, Roos Prommenschenckel, brengt kopstukken en jongeren met een beperking samen aan de ontbijttafel

Lees de gehele pagina voor of selecteer een gedeelte van de tekst om t e laten voorlezen

Op 15 mei a.s. vindt van 08.00 tot 10.30 uur, in het hoofdkantoor van Fortis in Utrecht, een uniek ontbijt plaats. Tijdens dit ontbijt overtuigen jongeren met een beperking kopstukken uit overheid en bedrijfsleven van hun toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt.

Aanwezig zijn o.a.: KLM, Fortis, Corus, Connexxion en TU Delft. Ook de heer D. Terpstra, Voorzitter HBO Raad is één van de deelnemers.

Gastvrouw zal zijn: Roos Prommenschenckel, Ambassadeur Onbeperkt Nederland 2006/2007, werkzaam bij het Revalidatiefonds.

Het algemeen thema is versterken door samenwerken. Aandachtspunten zijn werk, participatie, talentontwikkeling en empowerment van jongeren met een beperking.

In 2006 werd Roos uitgeroepen tot Mis(s) 2006/2007. Als ambassadeur van Onbeperkt Nederland zet Roos zich in voor een positieve beeldvorming van mensen met een lichamelijke handicap. Er bestaan nog veel vooroordelen in de samenleving ten aanzien van mensen met een handicap, zo ook op de arbeidsmarkt. Door middel van deze ontbijtsessie wil Roos alle vooroordelen van tafel nemen. De jongeren zullen niet hun beperkingen, maar hun kwaliteiten naar voren brengen, en de aanwezige kopstukken overtuigen dat ook zij inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt.

De ontbijtsessie eindigt met een reactie van de aanwezige kopstukken, waarbij deze worden uitgenodigd hun inzet kenbaar te maken voor het bevorderen van de arbeidsmogelijkheden van mensen met een beperking.

Ook voormalig shorttrackster Monique Velzeboer is aanwezig. Zij draagt zorg voor de fotografie van de ontbijtsessie. Monique raakte zelf na een sport-ongeval gehandicapt. Na haar revalidatie heeft ze zich toegelegd op fotografie en is ze zich gaan inzetten voor kinderen met een handicap.

Deze ontbijtsessie wordt mogelijk gemaakt dankzij inzet en ondersteuning van Fortis en het Revalidatiefonds. Fortis bundelt haar inzet voor de maatschappij in de Fortis Foundation. Fortis Foundation Nederland inspireert ca. 3500 medewerkers tot het deelnemen aan maatschappelijke projecten.

Het Revalidatiefonds zet zich in om de positie van mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte te verbeteren en stimuleert de deelname aan het alledaagse leven! Of het nu gaat om onderwijs, werken, wonen, vrije tijd of vervoer.

Samenwerkingspartners: Ambassadeur Onbeperkt Nederland, Fortis, CG-Raad, Taskforce Handicap en Samenleving en Revalidatiefonds.

(Geplaatst: 8 mei 2007)

---