Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Inspraakavond voorontwerp bestemmingsplan Parkstad

Op dinsdagavond 15 mei 2007 organiseert de deelgemeente Feijenoord een inspraakavond over het voorontwerp bestemmingsplan Parkstad. Tijdens de bijeenkomst informeren wij u over de plannen die er voor dit gebied zijn en kunt u uw bedenkingen over het voorontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. De inspraakavond vindt plaats in Villa Zebra, Stieltjesstraat 21 en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. U bent van harte welkom!

Over Parkstad
Aan weerszijden van de Laan op Zuid, waar nu nog het spoorwegemplacement en de RET-tramremise liggen, wordt Parkstad ontwikkeld. De oorspronkelijke plannen voor Parkstad bleken in 2004 financieel niet haalbaar. De afgelopen periode is gestudeerd in welke vorm het project wel gerealiseerd kan worden. Het resultaat van die studie is het voorontwerp bestemmingsplan dat wij op dinsdagavond 15 mei 2007 presenteren.

1200 woningen
Parkstad betekent een kans om Rotterdam-Zuid een grote stap verder te brengen. Met de ontwikkeling van Parkstad ontstaat een natuurlijke verbinding tussen de Afrikaanderwijk, de Kop van Zuid en Feijenoord, waar al deze wijken van profiteren. De gemeente Rotterdam en de deelgemeente Feijenoord gaan de komende jaren ongeveer 1200 woningen in het gebied neerzetten. Daarvan neemt woningcorporatie Vestia Rotterdam Feijenoord er 700 voor haar rekening. Ook komen er voorzieningen in het gebied.

Ter inzagelegging
Het voorontwerp bestemmingsplan ligt van woensdag 9 mei tot en met dinsdag 20 juni 2007 op werkdagen ter inzage in het kantoor van de deelgemeente Feijenoord, Maashaven O.z. 230 (geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) en in het City Informatie Centrum, Coolsingel 197 (geopend op maandag van 13.00 tot 16.30 uur en op overige werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur). Indien u het niet eens bent met het voorontwerp bestemmingsplan, kunt u in bovenstaande termijn een brief met de redenen van uw bedenking sturen aan: de directeur van de dS+V, Postbus 6699, 3002 AR te Rotterdam, onder vermelding van RO/Bestemmingsplannen. Naar aanleiding van de inspraakprocedure zullen burgemeester en wethouders besluiten tot het al dan niet aanpassen van het voorontwerp bestemmingsplan.

Informatie
Voor meer informatie over deze bewonersbrief kunt u terecht bij Henk Koedijk van de deelgemeente Feijenoord. Hij is te bereiken via (010) 291 60 54. U kunt hem ook mailen via
h.koedijk@feijenoord.rotterdam.nl. Voor meer informatie over Parkstad kunt u ook kijken op
www.feijenoord.rotterdam.nl (actueel-projecten-parkstad). Het verslag dat van de inspraakavond wordt gemaakt, zal ook via deze website in te zien zijn.