Gemeente Lingewaard


alt tekst
Agropark II staat in de steigers

De tweede fase van het Agropark in Huissen staat in de steigers. Het streven is om het bestemmingsplan in de tweede helft van dit jaar in procedure te brengen. De uitgifte van bouwkavels kan naar verwacht aan het einde van dit jaar beginnen. Dinsdag 15 mei is er een informatiebijeenkomst. Dan wordt er een toelichting gegeven op het ontwerp bestemmingsplan Agropark II.

Reeds in maart 1999 heeft de raad van de voormalige gemeente Huissen het bestemmingsplan voor de eerste fase van het Agropark vastgesteld (bestemmingsplan Overklap Karstraat). Deze fase is inmiddels afgerond. Nu wordt er gewerkt aan de voorbereiding van de tweede en laatste fase. De gemeente ontwikkelt samen met Ontwikkelingsmaatschappij Gerard Zaat het nieuwe bedrijventerrein. Het Agropark ligt tussen de Karstraat en glastuinbouwgebied Bergerden.

Op het Agropark mogen uitsluitend agribusiness bedrijven worden gevestigd. Hiervoor is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld, dat de juridisch-planologische regeling vormt voor de ontwikkeling van Agropark II.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden in de voormalige raadszaal aan de Lange Kerkstraat te Huissen. Tijdens deze avond wordt de gelegenheid geboden om vragen te stellen of opmerkingen te maken. Aanvang 19.00 uur.