Beleggen in Water- en Private equityf ondsen iShares geintroduceerd


AMSTERDAM, 20070515 -- iShares blijft ETF aanbod uitbreiden Water en Private Equity zijn nu toegevoegd aan productaanbod. Barclays Global Investors (BGI), `s werelds grootste aanbieder van exchange traded funds (ETFs), heeft twee nieuwe iShares ETFs geintroducreerd; water en private equity. De lancering is in reactie op de vraag van beleggers die zoeken naar alternatieve asset classes, welke traditioneel moeilijk zijn om in te beleggen. Er zijn nu 39 iShares ETF's genoteerd op Euronext Amsterdam.

Details van de nieuwe iShares ETFs welke gespreid en liquide exposure bieden zijn alsvolgt:

* iShares S&P Global Water fonds is ontworpen om de prestatie van de S&P Global Water Index in te volgen. De index bestaat uit ongeveer 50 aandelen van wereldwijd genoteerde bedrijven, die een leidende positie hebben in de waterindustrie, zowel uit ontwikkelde als opkomende markten.
* iShares S&P Listed Private Equity fonds is ontwikkeld om de prestatie van de S&P Listed Private Equity Index te volgen. De index bestaat uit ongeveer 25 leidende bedrijven die een notering hebben en actief zijn in de private equity sector uit Noord Amerika, Europa en Azie-Pacific.

Jennifer Grancio, Head of Distribution iShares Europe, zegt naar aanleiding van de listing het volgende: "Er is een sterke groei in de Europese ETF markt , gesteund door een groei van de assets met 50% afgelopen jaar. Wereldwijd heeft BGI het grootste aanbod van nieuwe producten in 2006 met 40 nieuwe ETF's en passeerde recentelijk de barriere van $300 miljard aan global assets under management wat ongeveer de helft van de weredlwijde ETF markt is van ongeveer $600 miljard. Door de lancering van deze nieuwe producten, biedt BGI een breder aanbod aan producten die beleggers mogen verwachten van een leidende wereldwijde ETF aanbieder. De twee meest recente ETF's bieden beleggers een eenvoudige manier om te beleggen in asset classes die traditioneel lastig zijn."

iShares is de wereldwijd leidende ETF brand, met 187 ETFs wereldwijd verhandelt, geregistreerd in 10 landen en een vermogen van US$301 miljard aan assets under management (as at 20 March 2007). In Europa, heft iShares ETF's geregistreerd in de UK, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Italie.

Jennifer Grancio vervolgt; Elke nieuwe ETF heeft specifieke beleggings karakteristieken waardoor zij zeer aantrekkelijk kan zijn voor het beleggingspubliek."

Bijvoorbeeld, lage historische correlaties tussen verschillende asset classes worden door deze nieuwe fondsen beter toegankelijk. De combinatie van een veranderende demografie, een overall verbetering van de levensstandaard wereldwijd, betekenen dat schoon water en infrastructuur een kritische factor worden voor veel landen. Bedrijven die focussen op het zorgen voor drinkbaar water, waterbehandeling en de technologie en service die direct gerelateerd zijn aan water kunnen een attractief groeipotentieel hebben.
Private Equity is een groeiende asset class, die een significante instroom van vermogen heft van beleggers wereldwijd die op zoek zijn naar alternatieve bronnen van vermogensgroei. De beursgenoteerde Private Equity markt is een goed alternatief geworden voor de directe beleggingen."