Ingezonden persbericht


In dialoog met intensieve varkenshouderij

uitnodiging opening 10e zichtstal

De maatschappelijk discussie over de intensieve veehouderij is een hot item. Met name de verschillende aspecten van de varkenshouderij komen regelmatig aan bod. Uit recente discussies komt naar voren dat veel Nederlanders erg weinig weten over de Nederlandse varkenshouderij, de ontwikkelingen en de wettelijke eisen. Tegenstanders van de intensieve varkenshouderij houden bewust een spraakverwarring in stand. Varkens in Zicht betreurt dit omdat op deze manier geen eerlijke maatschappelijke discussie gevoerd kan worden.

Een maatschappelijke discussie is een goede zaak, dat vinden ook varkenshouders, maar dan wel op basis van de juiste feiten en de huidige situatie. Want, als de maatschappij van mening is dat de intensieve varkenshouderij er in de toekomst anders uit moet zien, dan moeten boer en burger, de politiek en het bedrijfsleven die verantwoordelijkheid nemen.

Om burgers te laten zien hoe de moderne varkenshouderij eruit ziet, richt Varkens in Zicht op varkensbedrijven zichtlocaties in. Daarbij velt de stichting geen oordeel, maar nodigt zij iedereen uit om te komen kijken. Zo kan iedereen een eigen mening vormen. Welke mening dan ook.

Via deze weg nodigen wij u uit om bij de opening van de 10e zichtstal aanwezig te zijn. Wij stellen het zeer op prijs wanneer u van te voren aangeeft of u komt. Indien gewenst is er de mogelijkheid om de dag voorafgaand aan de opening het bedrijf te bezoeken en foto's te maken. Mocht u dit willen, meld u dan vooraf aan door een reply op deze e-mail.

Mocht u meer willen weten over de stichting Varkens in Zicht, de publiekscampagne Stap in de Stal (start 15 mei) en de varkenshouderij in het algemeen of een varkensbedrijf willen bezoeken, neemt u dan contact op met ondergetekende. Ik kan u dan zelf te woord staan of in contact brengen met de juiste persoon om uw vraag te beantwoorden. Voor meer informatie kunt u ook de website www.varkensinzicht.nl bezoeken. Let wel: deze website is bedoeld voor varkenshouders en kan dus niet alle info bevatten waarnaar u op zoek bent.

Met vriendelijke groet,

Monique van Hal

T +31 (0)73 503 94 74

Bijlage: uitnodiging opening 10e zichtstal + achtergrond info varkenshouderij in Nederland op basis van gegevens LEI (opvragen bij afzender)