Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Nieuwbouw 'Complex 207'Lombardijen

Informatieavond Stedenbouwkundige Randvoorwaarden

Begin dit jaar is gestart met de sloop van de flats van Complex 207 in Lombardijen. Dit gebied wordt begrensd door de Petrarcastraat, het Lange Pad, de Dantestraat en de voormalige Havenspoorlijn. Op dinsdag 15 mei wordt door de deelgemeente een informatieavond georganiseerd over de Stedenbouwkundige Randvoorwaarden. Dit zijn de eisen waar de nieuw te bouwen woonblokken en de nieuwe buitenruimte in dit gebied aan moeten voldoen. De informatieavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in het Lokaal Cultureel Centrum Lombardijen (Menanderstraat 89).

194 moderne en ruime eengezinswoningen
Woningcorporatie Comwonen ontwikkelt voor dit gebied een nieuw plan dat bestaat uit 194 moderne en ruime eengezinswoningen met een eigen tuin of dakterras. Deze worden in 2 fasen opgeleverd. De plannen beslaan verschillende woningtypen variërend van hoek- en tussenwoningen, terraswoningen, tot patiowoningen en waterwoningen. Het nieuwbouwplan voor Complex 207 maakt onderdeel uit van de grootschalige herstructurering die de komende jaren in Lombardijen wordt uitgevoerd. Doel van dit vernieuwingsproces is dat Lombardijen ook in de toekomst een prettige wijk blijft om in te wonen ondermeer door een gevarieerder woningaanbod.

Stedenbouwkundige Randvoorwaarden
Tijdens deze informatieavond zijn vertegenwoordigers van de gemeente, woningcorporatie Comwonen en de deelgemeente aanwezig om de Stedenbouwkundige Randvoorwaarden toe te lichten en uw vragen hierover te beantwoorden. De Stedenbouwkundige Randvoorwaarden zijn eisen waar het ontwerp van de nieuwe woonblokken en de omliggende buitenruimte aan moet voldoen en waarmee de architecten aan de slag gaan. Zo geven de Stedenbouwkundige Randvoorwaarden bijvoorbeeld antwoord op vragen als:

* Hoe worden de nieuwe woonblokken gesitueerd en waar liggen de bebouwingsgrenzen?

* Hoe wordt het verkeer en het parkeren geregeld?
* Welke eisen worden er gesteld aan de inrichting van de buitenruimte?

* Waar en hoeveel oppervlaktewater komt er in de nieuwe situatie?

Mede op basis van de uitkomsten van deze informatieavond stelt het dagelijks bestuur van de deelgemeente de Stedenbouwkundige Randvoorwaarden vast.