Gemeente Heerlen

dinsdag 15 mei 14.00-19.00 uur
College op bezoek in Eikenderveld

Het college van B en W gaat weer de buurten in. Op dinsdag 15 mei van 14.00 tot 19.00 uur is het college te vinden in Eikenderveld. Dit keer ligt de nadruk op het ontmoeten van buurtbewoners. Het college wil graag horen hoe de bewoners hun eigen buurt beleven en wat er speelt. Wat is er prettig en welke zaken zouden samen aangepakt moeten worden? Daarom is het college tussen 14.45 en 15.15 te vinden voor Basisschool Eikenderveld in de Angelastraat. Daarnaast wandelt het college van 16.15 tot 17.00 uur langs een aantal markante plekken door de buurt, waarbij er ruimte is voor spontane ontmoetingen met buurtbewoners.

De buurtbezoeken zijn een vervolg op de Stadsdeelgesprekken van vorig jaar. Toen kwam het college langs om kennis te maken en te praten over het coalitieakkoord. In het coalitieakkoord is vastgelegd waar het college aan wil werken. In 2008 komen er nieuwe Stadsdeelgesprekken om de stand van zaken te bespreken.

In de tussentijd begint het college aan een tournee door de buurten. Elke buurt bepaalt zelf hoe het programma ingevuld wordt. Het is de bedoeling dat de collegeleden de kans krijgen om bewoners te ontmoeten. Bijvoorbeeld bij de school op het moment dat ouders hun kinderen ophalen of in het verzorgingshuis. Zo zijn er in elke buurt wel plekken waar bewoners bij elkaar komen.

Noot voor de pers: U bent van harte welkom om mee te lopen tijdens het buurtbezoek. Bijgaand treft u een uitgebreid programma (