Algemene Rekenkamer

Aankondiging rapport

10-5-2007

Op 15 mei publiceert de Algemene Rekenkamer het rapport Subsidieregeling 'Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie' (MEP).

Presentatie rapport Subsidieregeling Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie (MEP)

De Algemene Rekenkamer heeft op verzoek van de Tweede Kamer onderzoek gedaan naar de uitvoering en resultaten van de subsidieregeling 'Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie' (MEP). De minister van Economische Zaken heeft in augustus 2006 MEP-subsidieregeling voor de opwekking van groene stroom op nul gezet. Dit houdt in dat nieuwe subsidieaanvragen niet meer gehonoreerd worden. Met deze subsidie stimuleerde de overheid sinds 2004 de opwekking van groene stroom. Groene stroom is elektriciteit die duurzaam is opgewekt door middel van biomassaverbranding, zonne-energie, wind- of waterkracht. Volgens de minister zal het Europese doel voor 2010 (9 procent van de energieproductie duurzaam binnenlands opgewekt) met de tot augustus 2006 toegekende subsidies gehaald worden.

De pers kan exemplaren van het rapport met persbericht op dinsdag 15 mei 2007 vanaf 9.00 uur ophalen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag. Vanaf dat tijdstip kan de pers ook desgevraagd een PDF toegemaild krijgen. Zoals gebruikelijk kan hier niet over worden bericht totdat de Algemene Rekenkamer de rapporten aan de Tweede Kamer heeft gepresenteerd. Het embargo duurt daarom tot dinsdag 15 mei 2007 17.00 uur.