Amsterdam Airport Schiphol

Officiële startsein voor Schiphol College

Persuitnodiging

ONDER EMBARGO TOT 15 MEI 2007 15.00 UUR

Geachte redactie,

Op dinsdag 15 mei om 13.00 uur geven op Schiphol, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ahmed Aboutaleb, Gerlach Cerfontaine, President-directeur van Schiphol Group en Edo de Jaeger, voorzitter van het College van Bestuur van ROC van Amsterdam ook namens Dienst Werk en Inkomen Amsterdam het officiële startsein voor Schiphol College.

Om de kans van mensen op een baan bij de luchthaven te vergroten, is begin 2007 Schiphol College opgericht. Het college biedt werkervaringsplaatsen op Schiphol aan mensen uit de omgeving van de luchthaven zonder afgeronde opleiding of met geen of weinig werkervaring. Ook is een stagebureau ingericht om VMBO- en MBO- leerlingen de kans te geven praktijkervaring op de luchthaven op te doen.

De eerste mensen die het traject voor een leer-werkbaan op de luchthaven volgen, zijn kortgeleden aan de slag gegaan bij de grote operationele afdeling Airside Support die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de luchthaven, transporten en de sneeuw- en gladheidsbestrijding.

Na een periode van intensieve voorbereiding is het Schiphol College nu 'ready for take-off'. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

Aanmelden kan tot maandag 14 mei 2007 12.00 uur bij ondergetekende Vermeulen_k@schiphol.nl. U ontvangt dan het programma en de routebeschrijving naar het Airside Support-gebouw op Schiphol.

Met vriendelijke groet,
Schiphol Group
Corporate Communications

Kathelijne Vermeulen
Persvoorlichting
Tel: 020-6012673

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schipholgroup.com


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl