Vereniging Milieudefensie

Uitnodiging voor de pers

Milieuorganisaties presenteren kritische reactie op economische visie Woerden

Op dinsdag 15 mei presenteren Milieudefensie, Natuur en Milieufederatie Utrecht, de stichting Groene Buffer en de stichting Groene Hart een kritische notitie over de concept economische visie van de gemeente Woerden. De notitie wordt overhandigd aan de verantwoordelijke wethouder Van der Heijde. Volgens de gemeentelijke visie moet er een nieuw bedrijventerrein aangelegd worden in het landelijk gebied bij Woerden, midden in het Groene Hart. De milieuorganisaties zijn tegen deze ingrijpende aantasting van het Groene Hart.

Milieudefensie, Natuur en Milieufederatie Utrecht, de stichting Groene Buffer en de stichting Groene Hart hebben het onderzoeksbureau STOGO-onderzoek+advies gevraagd om de uitgangspunten van de economische visie en van het onderliggende rapport van adviesbureau BRO kritisch te belichten.

Uit een in november 2005 verschenen onderzoek van STOGO onderzoek+advies ('Regionaal bedrijventerrein Woerden; Een analyse van nut en noodzaak') bleek al dat er geen behoefte is aan een nieuw bedrijventerrein in Woerden. Er is nog voldoende ruimte op verouderde terreinen in Woerden en op verouderde en geplande bedrijventerreinen in het nabij gelegen Utrecht-West.

Wat: Presentatie van de kritische notitie aan wethouder Van der Heijde van Ecomomische Zaken Wie: Willem Verhaak (Milieudefensie), Marcel Blom (Natuur en Milieufederatie Utrecht), Paul Kwakkenbos (Stichting Groene Hart/Groene Buffer). Wanneer: Dinsdag 15 mei, 9.15 tot 9.45 uur. Waar: Stadhuis Woerden, zaal De Koepel, Blekerijlaan 14, 3447 GR Woerden.

Milieudefensie voert sinds het najaar van 2005 samen met de Stichting Groene Hart campagne tegen de aanleg van een regionaal bedrijventerrein ten westen van Woerden. Een in november 2005 huis-aan-huis verspreide enquête toonde aan dat een grote meerderheid van de inwoners van Woerden tegen de aanleg is van een bedrijventerrein in de open ruimte van het Groene Hart.