Ingezonden persbericht



---

"Red Hats a la Limbourgh" in Theater Heerlen aanwezig bij opening Musicaltheater met My Fair Lady!

Heerlen - Op dinsdag 15 mei a.s. opent Parkstad Limburg Theaters in het gerevitaliseerde Theater Heerlen haar Musicaltheater met de Limburgse première van My Fair Lady! Niemand minder dan Thom Hoffman en Céline Purcell spelen de hoofdrol in deze hitmusical van Joop van den Ende. Bij de officiële ontvangst is ook een delegatie van 14 vrouwen van de "Red Hats a la Limbourg" aanwezig. Samen met directeur Bas Schoonderwoerd verwelkomen zij de gasten, met rode hoed en paarse jurk! Ook het publiek is van harte uitgenodigd om een hoed te dragen.

Wie zijn deze Red Hatters?
De "Red Hats a la Limbourgh" is een officiële afdeling van de "The Red Hat Society", een organisatie van vrouwen boven de vijftig, die met een rode hoed op, samen leuke dingen doen. Eind 2005 is deze Limburgse afdeling opgericht door Annette Pieterman, genaamd "Queen Annette". De leden zijn dames die ongeveer een keer per maand bij elkaar komen om plezier te maken. Ze zijn dan geheel gekleed in een mooie paarse jurk en natuurlijk dragen ze een fraaie rode hoed! Overigens dragen diegenen die de magische leeftijd van 50 jaar nog niet hebben bereikt, een roze hoed. Het zijn de moeders, oma's en dochters van de gemeenschap. Kleine meisjes worden groot, maar ze zijn nooit te oud om zich te verkleden en theepartijtjes te houden. Het standaardantwoord op de vraag "wat doen jullie?" is: niets!

Plezier maken

Het doel van de "Red Hats a la Limbourgh" is plezier maken en genieten! De "Red Hat Society" wordt gezien als een kans voor hen, die hun hele leven diverse verantwoordelijkheden thuis en in de gemeenschap hebben gedragen, deze nu zo af en toe eens even vaarwel te zeggen. De "Red Hat Society" noemt zich een desorganisatie en is trots op hun gebrek aan regels en voorschriften. Samen brengen ze een enorm netwerk tot stand van vrouwen van over de vijftig door zich met een rode hoed op, aaneen te sluiten en vreugde en vriendschap te verspreiden onder elkaar.

Bij hun activiteiten betrekken ze regelmatig de pers. Eind februari 2005 stond er een artikel in het NRC/Handelsblad over de Red Hat Society. Naar aanleiding van dit verhaal is de Red Hat Society in Nederland ontstaan. Niemand kon bedenken dat er zoveel vrouwen geïnspireerd zouden worden. Niet alleen in Amerika maar over de hele wereld zijn vrouwen enthousiast. Wereldwijd zijn er al meer dan 1 miljoen leden. Ook in Nederland zijn er nu al meer dan 50 afdelingen actief.

Meer informatie over "Red Hats a la Limbourg": Queen Annette Pieterman, Red Hats a la Limbourgh, Tel. 077-4746065, mobiel: 06-29523375.Internet: www.redhatlimbostars.nl / www.redhatnederland.nl / www.redhatsociety.com.
---

Einde Persbericht Parkstad Limburg Theaters.

Méér persinfo (

Ingezonden persbericht