Ingezonden persbericht


Persbericht:

Debat:
Seks, Macht en Geld

Onder de titel 'Seks, Macht en Geld organiseert het nieuwe genderplatform WO=MEN (women equals men) 15 mei een debat tussen politici en experts uit het veld. Centraal staan de rechten van vrouwen wereldwijd.

Vrouwen vormen volgens Nederlandse en Internationale organisaties voorwaarde in het slagen van de Millennium doelen. Logisch, want kan een vrouw zich beschermen tegen HIV en AIDS als ze tegen haar wil tot seks gedwongen wordt? Hoe wordt zij de motor van ontwikkeling als ze geen zeggenschap heeft? Van alle mensen die leven in extreme armoede is 70% vrouw.

Wordt het niet tijd om haar deel van de oplossing te maken en niet van het probleem?

Er bestaat helaas ook in Nederland nog een gapend gat tussen politieke wil en politieke werkelijkheid. Daarom organiseert WO=MEN op 15 Mei, om 19.30 in Café Dudok, Den Haag een debat met tweede kamerleden Chantal Gi'llard (PvdA), Esmé Wiegman (Christen Unie), Ewoud Irrgang (SP), Fatma Koser Kaya (D66), Ineke van Gent (Groen Links) en Corien Jonker (CDA). In drie verhitte rondes; 'Seks, Macht en Geld ', leggen experts uit de praktijk de politici het vuur aan de schenen. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door radio en tv presentator Marcel van der Steen van LLinke Soep tv en radio. Daarna is uiteraard gelegenheid om zelf in debat te gaan.

Meer info op www.wo-men.nl