Gemeente Venray

Gemeente Venray publiceert bekendmakingen op Google Maps & Earth

15 mei 2007

Gemeente Venray publiceert bekendmakingen op Google Maps & Earth

De gemeente Venray publiceert vanaf 1 mei haar officiële bekendmakingen ook via Google Maps en Google Earth. Hiermee loopt de gemeente Venray voorop in Nederland. Het toegankelijker maken van bekendmakingen sluit perfect aan bij de doelstellingen van de gemeente Venray om haar informatie op een transparante en laagdrempelige manier beschikbaar te stellen. Overheidsinformatie op maat is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

De gemeente Venray heeft gekozen voor deze nieuwe toepassing om haar inwoners op een aantrekkelijke en toegankelijke manier te informeren over nieuwe bekendmakingen in hun directe omgeving. Veel informatie is namelijk pas interessant voor inwoners als iets in hun eigen straat of wijk speelt.

Google

Vorig jaar heeft Venray ook al deelgenomen aan een pilotproject bekendmakingen. Dit pilotproject was een initiatief van Advies Overheid.nl, een programmabureau van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het uiteindelijke doel hierbij was het beschikbaar stellen en vindbaar maken van bekendmakingen op internet. Een volgende stap hierbij is om burgers en bedrijven proactief (bijvoorbeeld via hun e-mail) op de hoogte te houden van alleen die bekendmakingen die zij ook daadwerkelijk wensen te ontvangen.

De komende jaren zal de gemeente Venray verder investeren in het uitbreiden van haar dienstverlening via het internet.