Batenburg Beheer

PERSBERICHT

Batenburg wil Daelman Systems overnemen

Batenburg Beheer N.V. wil alle aandelen overnemen van technische handelsonderneming Daelman Systems B.V. te Waddinxveen. Zij hebben hiertoe een intentieovereenkomst getekend.

Daelman Systems is een gespecialiseerde handelsonderneming voor componenten en systemen op het gebied van energieopwekking, -transmissie en -distributie en het beveiligen en testen van elektrische installaties. De onderneming vertegenwoordigt buitenlandse fabrikanten met hoogwaardige producten op de Nederlandse markt. De jaaromzet bedraagt ca. EUR 2,5 à EUR 3,0 miljoen. Een belangrijk deel van deze omzet wordt door Daelman Systems gerealiseerd in de energiesector. Binnen de Batenburg Groep zijn er voor Daelman Systems raakvlakken met de technische handelsondernemingen Seher te Capelle aan den IJssel en HPR Techniek te Rotterdam. Seher is op het gebied van energietechniek een totaalleverancier voor de hele keten van energieopwekking tot aan de eindgebruiker. HPR Techniek levert en produceert onder andere klantspecifieke vermogensweerstanden en is tevens actief op het gebied van test- en meettechniek. Met de overname beoogt Batenburg Beheer de positie van de handelsondernemingen in de energie-infrastructuurmarkt en de industrie te versterken door verbreding van het aanbod met de specialistische kennis en producten van Daelman Systems.

Rotterdam, 14 mei 2007
Directie Batenburg Beheer N.V.
Bedrijfsprofiel Batenburg Beheer N.V.
Batenburg Beheer omvat een groep van dienstverlenende ondernemingen, actief op het gebied van installatietechniek en technische handel. De bedrijven zijn actief in de markten utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur. De Batenburg Groep bestaat uit twaalf operationele werkmaatschappijen hoofdzakelijk gevestigd in Nederland en België met in totaal ruim 1.000 medewerkers. In 2006 werd een omzet behaald van ¤ 142 miljoen met een nettowinst van EUR 4,9 miljoen. De aandelen van de vennootschap zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V.

Batenburg Beheer N.V.
Postbus 9441
3007 AK Rotterdam
Tel. 010-2928080
E-mail info@batenburg.nl