Time : 09:00:00
Date : 15 May 2007
Sender Name: Regie der Gebouwen

Regie der Gebouwen, officiële opening van de nieuwe lokalen van de directie 'Toezicht op de Sociale Wetten' te Bergen (rue du Miroir 8)

Vandaag, dinsdag 15 mei 2007 om 11 uur heeft de officiële opening plaats van de nieuwe lokalen van de directie 'Toezicht op de Sociale Wetten' in een beschermd gebouw te Mons.

Tot voor kort beschikte de directie 'Toezicht op de Sociale Wetten' (FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg) bevoegd voor het arrondissement Bergen, over geen efficiënte en aangename werkomgeving.

In 1998 kocht de Regie der Gebouwen een burgerhuis met als doel het terug in te richten. Vandaag beantwoordt het volledig aan de behoeften van de directie 'Toezicht op de Sociale Wetten'.

Het gebouw in gotische stijl dateert uit 1545. In december 1973 heeft een hevige brand gewoed waarbij alleen de gevel gered kon worden.

De Regie der Gebouwen trok resoluut de kaart van vernieuwing bij de herinrichting, zonder afbreuk te doen aan de historische gevel. De keuze voor de inrichting werd ingegeven door de inval van het daglicht. Gangen en dienstzones werden langs de scheidingsmuren ingepland teneinde de kantoren ten volle te laten genieten van het daglicht dat binnenstraalt langs de gevelramen. Via uitsparingen in de scheidingswanden wordt een minimum aan licht voorzien in de gangen. De blauwe kleur die in de gangen werd gebruikt, is alomtegenwoordig in het gebouw.

Uit respect voor de historische en beschermde gevel staan de binnenmuren en wanden er los van. Dit komt vooral tot uiting in de ontvangstruimte op het gelijkvloers.

Het gebouw beantwoordt volledig aan de behoeften van de FOD Tewerkstelling, Arbeid en Sociaal overleg. Voor het personeel betekent dit een aangename en efficiënte werkplek; voor de bezoeker een centraal en gemakkelijk bereikbaar contactpunt.

Technische fiche

Bouwheer en eigenaar: Regie der Gebouwen
Gebruiker: FOD Tewerkstelling, Arbeid en Sociaal overleg (Toezicht op de sociale wetten)
Architectuur: Regie der Gebouwen, Directie Henegouwen, arch. Anne-Catherine Goor
Algemeen Aannemer: JP Lenoir SA (Sirault) & Gosselin SPRL (Sirault) Elektriciteit: T.V. Collignon-Henneaux (Erezée)
Verwarming: Cornez ets SPRL (Jemappes)
Coördinatie veiligheid: Asco SPRL (Ecaussines)
Duur der werken: 2003-2006 (werf werd geschorst n.a.v. faillissement) Oppervlakte: 474 m²
Kostprijs: 385 213,92 euro (incl. B.T.W.)

Johan Vanderborght
Woordvoerder
Regie der Gebouwen
Gulden Vlieslaan 87 bus 2
1060 Brussel

--------------------------------------
Tel.: +32(0)2-541 65 05
Fax: +32 (0)2-541 65 01
Mobile: 0479/31 26 91
johan.vanderborght@regiedergebouwen.be

URL: http://www.regiedergebouwen.be http://www.regiedesbatiments.be
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL