Politie Groningen

Dinsdag 15 mei 2007

Provincie Groningen, 15-05-2007

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 39-jarige fietser uit Groningen is maandagmiddag op de Atoomweg in zijn woonplaats gewond geraakt. De man kreeg geen voorrang van een 38-jarige automobilist uit Oldekerk die vanaf het Hoendiep de Atoomweg opdraaide. De fietser werd geschept en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: fietsster omver geduwd

Een 55-jarige fietsster uit Groningen is maandagmiddag op de Bedumerweg in haar woonplaats gewond geraakt. De vrouw stond te wachten op de Floresstraat om de Bedumerweg over te steken. Voor haar ogen gebeurde een aanrijding tussen twee autos. Een 61-jarige taxichauffeuse uit Groningen verleende op de kruising geen voorrang aan een 32-jarige automobiliste uit Kollumerzwaag. Door de aanrijding werd de personenauto weggedrukt. Deze kwam vervolgens tegen de fietsster aan. De fietsster is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Borgercompagnie: motorrijder gewond

Een 20-jarige motorrijder uit Sappemeer is maandagmiddag gewond geraakt op de Borgercompagnieweg. De man had niet in de gaten dat een auto voor hem stopte en reed hier tegen aan. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: mannen aan gehouden voor steekincident

De politie heeft maandagnacht twee inwoners van Hoogezand aangehouden. De twee mannen (24 en 35 jaar) worden verdacht van betrokkenheid bij een steekincident eerder die nacht in de Kerkstraat. Bij het steekincident raakte een 31-jarige man uit Hoogezand gewond aan arm en gezicht. Hij moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De politie onderzoekt de toedracht van het steekincident.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Warffum, Oostervalge: aantal geregistreerde voertuigen: 533, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Middelberterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 185, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Haren, Dr. Ebelsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 916, aantal overtredingen: 213, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.