Ingezonden persbericht


Amsterdamse scholen winnen leukste eindexamenstunt

Hilversum, 15 mei 2007 - Een knallend schoolfeest en jumpende leraren. Dit waren de ingrediënten van de spectaculaire eindexamenstunt die Radio 538 en Hogeschool INHOLLAND gisteren gezamenlijk uitvoerden in Amsterdam. Het Sweelinck College en 't Gerrit van der Veen College waren de gelukkige winnaars.

Om half één draaide de paarse 538 Hummer met daarin de bedenker van de stunt, Samantha van Praag, het schoolterrein op van het Sweelinck College. Het plein stond bomvol door alle leerlingen die Samantha wilden verwelkomen.

In het schoolgebouw aan de Moreelsestraat barstte vervolgens een knallend feest los, met Radio 538 DJ's Dennis Ruyer en Niek van der Bruggen. Daar konden de leerlingen eindelijk hun docenten eens wat leren. Die kregen allemaal een bliksemcursus jumpstyle, om daarna het geleerde meteen in de praktijk te brengen in een battle. Leraren versus leerlingen; het was een harde strijd, maar uiteindelijk bleken de jongeren toch het soepelst. Het was voor de eindexamenleerlingen de laatste uitspatting, de komende weken moeten ze flink aan de bak voor hun examens.

Vanaf 3 mei konden eindexamenscholieren hun beste idee voor een stunt insturen via www.eindexamenstunt.nl. Tachtig scholen stuurden hun idee in. Het allerleukste idee is uitgevoerd door Radio 538 en Hogeschool INHolland in het kader van 'Even ontspannen in de zenuwslopende aanloop naar je eindexamen'

Over Hogeschool INHOLLAND
Hogeschool INHOLLAND is gevestigd in o.a. Amsterdam, Alkmaar, Delft, Den Haag, Haarlem en Rotterdam en heeft circa 35.000 studenten en 3.000 medewerkers. De kernwaarden (ondernemend, open, sociaal, internationaal, vooruitstrevend en ambitieus) vormen de basis voor een hogeschool die middenin de samenleving staat en daar ook een actieve bijdrage aan levert. De hogeschool doet dit door het verzorgen van bachelor- en masteropleidingen en toegepast onderzoek in de vorm van lectoraten en onderzoeksprogramma's. Hogeschool INHOLLAND heeft een belang van 50 procent in Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Voor meer informatie zie www.inholland.nl

Radio 538
Radio 538 is in heel Nederland in de ether op 102 FM te ontvangen via de volgende frequenties: 102.1/ 102.3 Noord-Holland, 102.2 Groningen, 102.3 Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, 102.4 Zeeland en Noord-Brabant, 102.5 Friesland en Utrecht, 102.6 Overijssel en Gelderland, 102.7 Zuid-Holland en Drenthe. En ook via de kabel, via Digitenne, op mobiele telefoons via UMTS (op de portals van KPN i-mode en Vodafone Live) en in Limburg op 891 AM. Verder in heel Europa via de satelliet en wereldwijd via het internet. Radio 538 is Top 40-muziek, de beste hits, Dance, R&B en natuurlijk de populaire deejays Edwin Evers, Ruud de Wild, Jeroen Nieuwenhuize, Tim Klijn, Dennis Ruyer en Barry Paf. Kijk voor meer informatie radio538.nl en radio538.info.

Radio 538 maakt deel uit van de Talpa Media Groep


Ingezonden persbericht