Provincie Zuid-Holland

Elf kandidaten voor burgemeesterschap Leidschendam-Voorburg

Elf kandidaten hebben gesolliciteeerd bij de Commissaris van de Koningin voor de funcie van burgemeester in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De nieuwe burgemeester treedt 1 november 2007 in functie.

De sollicitanten - negen mannen en twee vrouwen - variëren in leeftijd van 38 tot 58 jaar. Zes van hen zijn lid van de VVD, drie zijn lid van het CDA, één van de PvdA en één kandidaat is lid van D66. Zes kandidaten zijn burgemeester of zijn dat eerder geweest. Drie sollicitanten zijn wethouder of hebben deze functie eerder vervuld.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, voert in de maand juni gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens legt hij een selectie van de meest geschikte kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. Deze commissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad draagt naar verwachting in september 2007 twee kandidaten voor aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De burgemeesterspost in Leidschendam-Voorburg werd op 1 april 2007 vacant door de benoeming van burgemeester mr. M.A.P. van Haersma Buma tot dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland. Sinds 22 februari 2007 fungeert de heer mr.drs. B.J. Bruins als waarnemend burgemeester tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester zijn taken overneemt.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22