Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwste Zeutschel Microfichescanner en Microfilmplotters: M&R micro-imaging investeert verder in nieuwe technologie

Kampen, 15 mei 2007 - - Met de investering in een Zeutschel OM 1500 microfichescanner en twee Zeutschel ArchiveWriter OP 500 microficheplotters heeft M & R micro-imaging zeer hoogwaardige technologie in huis gehaald. Zowel het digitaliseren van microfiches en -jackets als het produceren van microfilms van digitale bestanden kan met zeer hoge resolutie met deze geavanceerde apparatuur. Hiermee biedt M & R micro-imaging haar klanten vanuit het nieuwe bedrijfsgebouw - dat op 15 juni officieel in gebruik wordt genomen - een nog hoogwaardiger dienstverlening. Zowel de digitalisering van microfiches en -jackets als het opslaan van digitale bestanden op microfilm (voor zeer langdurige bewaartermijnen) gebeurt nu met de hoogst mogelijke kwaliteit dankzij de nieuwe apparatuur.

De OM 1500 microfichescanner van Zeutschel scant zowel diverse maten fiches als jackets - tot een kaartgrootte van 188 mm. De aftastsnelheid van de scanner kan oplopen tot 6.000 scans per uur en het apparaat biedt de gebruiker de mogelijkheid om de scanresultaten direct te controleren en - waar nodig - onmiddellijk te verbeteren. Hierdoor worden optimale digitale bestanden geproduceerd.

Zeutschel's ArchiveWriter OP 500 biedt een maximale optische resolutie van 81 MegaPixel en ondersteunt alle standaard bestanden zoals TIFF, JPEG, JP2 en PDF. Naast hoge productiviteit en ICC-conform kleurenmanagement biedt de microfilmplotter een groot aantal mogelijkheden om de beeldverwerking van grote bestanden - met behoud van de meta-data - professioneel te verrichten. Zowel 16 als 35 mm rolfilm (landscape en portrait) kan worden geproduceerd.

"Met de OM 1500 michofichescanner hebben we geïnvesteerd in een optimale beeldkwaliteit", stelt L.C. (Louis) van Erven, Algemeen Directeur M&R micro-imaging. "De ArchiveWriters bieden onze klanten de zekere oplossing op lange termijn voor het behoud van huidige digitale dossiers. Investeren zoals M & R dat doet in archiefbeheer en -opslag, via ons nieuwe bedrijfspand, is één deel van ons toekomstgericht denken. Als je de klanten optimale service wilt bieden, moet je ook blijven investeren in de meest hoogwaardige technologie. Dat bewijzen we met deze nieuwe apparatuur."

M & R micro-imaging bv, Postbus 360, 8260 AJ KAMPEN. Telefoon 038 - 332 6918, fax 038 - 331 1761. Website www.mr.nl

Over M & R micro-imaging bv
M & R scant, microverfilmt, archiveert en beheert voor opdrachtgevers documenten, tekeningen, aansluitschetsen, kranten, tijdschriften, boeken en andere informatiedragers. In het verleden gemaakte microfilmvormen worden volautomatisch omgezet naar hedendaagse digitale bestanden; in elk gewenst bestandsformaat. Daarvoor beschikt M & R over een van de grootste en modernste machineparken van de Benelux. Het archiveren en beheren van archieven heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. De succesvolle aanpak van deze materie heeft onder andere geleid tot de bouw van een nieuw bedrijfspand dat voldoet aan alle door de overheid gestelde eisen ten aanzien van archiefopslag en beheer. De klantenkring van M & R omvat een breed spectrum organisaties zoals:
- Overheid: ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen;
- Financiële sector: banken & verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen;
- Technische sector: petrochemische industrie, vervoersbedrijven;
- Zorgsector: ziekenhuizen, arbodiensten;
- Culturele sector: musea, bibliotheken, culturele onderzoeksinstellingen. De kracht van M & R is vele jaren knowhow en partnerschap.

Ingezonden persbericht