Persbericht

Nieuw, high-end opslagarray van HP biedt organisaties kostenverlaging en meer zekerheid

Utrecht, 15 mei 2007 - HP introduceert een high-end, milieuvriendelijke disk array voor enterprise-omgevingen die 24/7 continuïteit vereisen. Het HP StorageWorks XP24000 Disk Array kan geïntegreerd worden met servers, netwerkopslagproducten en -diensten van HP, voor een complete oplossing die bestand is tegen calamiteiten. Voornaamste kenmerken zijn de sterk verbeterde prestaties, een lager stroomverbruik en een nieuwe thin-provisioning technologie. Dit maakt het mogelijk diskcapaciteit automatisch te te wijzen op het moment dat de capaciteit echt nodig is en niet, zoals voorheen gebruikelijk, al op het moment dat de capaciteit wordt aangemaakt. De maximale opslagcapaciteit is opgeschroefd tot 247 Petabyte met de mogelijkheid externe opslag te virtualiseren.

De nieuwe processor en provisioning technologie van de XP24000 bieden sterk verbeterde prestaties bij een aanzienlijk lager stroomverbruik dan eerdere XP-arrays. Hiermee is dit systeem een zeer aantrekkelijke optie voor organisaties die op zoek zijn naar milieuvriendelijke technologie die zorgt voor de consolidatie van zware werklasten en een verlaging van de beheerkosten.

"IT-risico's zijn bedrijfsrisico's geworden, doordat iedere vorm van gegevensverlies of systeemuitval een omzetverlies van miljoenen dollars kan betekenen", zegt Rick Steffens, vice president en general manager van storage area networks, StorageWorks Divisie, HP. "We komen daarom nu met een milieuvriendelijk alternatief dat deze risico's terugbrengt en dat qua kosten en prestaties veruit aantrekkelijker is dan concurrerende systemen."

Thin Provisioning

In tegenstelling tot systemen van andere leveranciers, bevat de XP24000 zogenaamde 'thin-provisioning' software. Deze helpt de totale kosten voor het datacenter terug te brengen doordat het automatisch diskcapaciteit kan toewijzen uit een gevirtualiseerde opslagpool, op het moment dat het pas echt nodig is. XP StorageWorks Thin Provisioning Software reduceert ook onnodig stroomgebruik en de daarmee gepaard gaande opwekking van warmte, doordat er minder disks nodig zijn voor veel gebruikte configuraties.

Bullet-proof betrouwbaarheid

Het bedrijfszekere XP24000-platform biedt volledige redundantie en beschikt over bijzondere mogelijkheden voor complexe, heterogene opslagomgevingen. (Een demonstratie van de 'schadebestendigheid' van de XP24000 is te zien op de 'bullit proof' demo op YouTube: www.youtube.com/watch?v=zOYW5fDDfqA). Dankzij 'hot-swappable' componenten, online upgrades zonder onderbreking van de beschikbaarheid en dynamische partitionering kunnen organisaties snel en gemakkelijk inspringen op veranderende behoeften.

Virtualisatie en consolidatie

Met de XP24000 kunnen organisaties ook heterogene opslagomgevingen consolideren en beheren. HP StorageWorks XP External Storage Software kan zowel HP-opslagsystemen als systemen van derden virtualiseren. Dit resulteert in voordeligere multi-tier oplagoplossingen en een opslagomgeving die gemakkelijker te beheren is. Daarnaast integreert de XP External Storage software verschillende opslagmiddelen terwijl het helpt bij gegevensmigratie, het herindelen van arrays en het inrichten en beheren van opslagsystemen die bestaan uit meerdere categoriën (multi-tier). De XP24000 ondersteunt tot 247 petabytes aan externe opslagcapaciteit, voor nagenoeg onbegrensde groei.

Snelheid en service

De XP24000 biedt een connectiesnelheid van vier gigabit/seconde naar diskdrives en hosts. Er kunnen tot 1.152 diskdrives direct op worden aangesloten, met een huidige capaciteit van in totaal 332 terabyte. De nieuwe array biedt ongekende piekprestraties, van maximaal 3,5 miljoen transacties per seconde (IOPs) vanuit cache. Het systeem wordt geleverd met de vernieuwde en in prijs verlaagde HP StorageWorks XP Array Manager software, waarmee klanten gemakkelijk via een webinterface hun data kunnen configureren, beheren, partitioneren en beveiligen. Daarnaast helpen specialisten van HP Services over de hele wereld organisaties bij het voorbereiden en inrichten van hun site, voor een probleemloze overstap.

De XP24000 is het nieuwste enterprise disk array-product dat voortvloeit uit HP's lange ontwikkel- en OEM-relatie met Hitachi Limited uit Japan.

De HP StorageWorks XP 24000 is naar verwachting per juli 2007 beschikbaar. HP zal ook de eerder gelanceerde XP disk arrays blijven leveren en ondersteunen, waaronder de HP StorageWorks XP12000 en XP10000 Disk Arrays. Meer informatie over de HP StorageWorks XP24000 Disk Array is te vinden op www.hp.com/go/XP24000.

Over HP

HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing en IT infrastructuur behoort HP tot 's werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $94,1 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 31 januari 2007. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.

© 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

05/2007

Contactpersonen voor de redactie:

Hewlett-Packard

Herbert Wormgoor

06 - 52494265

Herbert.wormgoor@hp.com

of

H&K/MCS

Natasja la Lau

023 - 562 82 08

natasjal@monogram.nl