Ingezonden persbericht


Persbericht

IASO Backup Technology heeft nieuwe distributeur: Portland Europe

Emmeloord, 15 mei 2007 --- IASO Backup Technology, de leverancier van online backup software en services, is een overeenkomst aangegaan met Portland Europe. Portland Europe is gespecialiseerd in het distribueren van softwareoplossingen voor het beheren en beveiligen van netwerken, pc's en internetverbindingen. De distributeur levert zijn resellers nu ook de backup-oplossingen van IASO.

De IASO Backup oplossingen zijn gebaseerd op inventieve Backup to disk en Backup over IP technologieën, waarmee organisaties hun backupproces volledig kunnen automatiseren of outsourcen. IASO Backup verbetert de beschikbaarheid van bedrijfsgegevens en reduceert de cost of ownership. De online backup van de Nederlandse leverancier wint aan populariteit in alle sectoren van de economie, in zowel binnen- als buitenland.

Portland gaat met IASO in zee omdat de resellers van de softwaredistributeur een sterk groeiende behoefte hebben aan goede backup services voor hun klanten. "IASO heeft de juiste technologie voor de juiste prijs," constateert Kim van Brugge, directeur bij Portland. "Dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen we nu software leveren in de vorm van services. Wij noemen dit Portland IT Managed Services. De reseller hoeft niet langer langs bij de klant. Hij beheert, analyseert, beveiligt en innoveert de IT van zijn klanten voortaan vanaf zijn eigen werkplek."

5 Kenmerken van de perfecte backup
"Backup is een middel en geen doel op zich," is de overtuiging van Rob Verbeek, directeur van IASO. "Al onze ontwikkelinspanningen, in het verleden, nu en in de toekomst zijn erop gericht IASO Backup synoniem te laten zijn voor de perfecte backup. Hoewel de eisen en wensen voor backup van bedrijf tot bedrijf verschillen, zijn er een aantal algemene kenmerken waaraan elke backup oplossing moet voldoen," aldus Verbeek. Hij somt de eisen op waaraan een perfecte backup moet voldoen:

De perfecte backup:

1. Wordt niet opgeslagen op kantoor, maar in een beveiligde locatie op afstand.
2. Wordt automatisch gemaakt, zonder de bedrijfsprocessen te verstoren.
3. Is altijd direct beschikbaar wanneer dat nodig is.
4. Maakt het herstellen van verloren of beschadigde gegevens snel en eenvoudig.
5. Kost minimale inspanningen van de systeembeheerder.

Over Portland Europe

Portland Europe is in 1997 gestart als de eerste elektronische softwaredistributeur in de Benelux. Het bedrijf verkoopt via internet software en softwarelicenties aan meer dan duizend Europese resellers, die de producten kunnen downloaden op www.portland.nl. Portland Europe heeft zich als softwareleverancier gespecialiseerd in aantrekkelijk geprijsde producten voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen die zich richten op het betrouwbaar maken en het eenvoudig beheren en beveiligen van hun netwerken, pc's en internetverbindingen. Portland Europe heeft de exclusieve Benelux-vertegenwoordiging van onder meer Alt-n Technologies, GFI, Acronis, Virtuozzo en Danware.

Over IASO Backup Technology

IASO Backup Technology BV is een innovatieve Nederlandse softwareleverancier met vestigingen in Duitsland en Engeland en distributiepartners en klanten in tien Europese landen. IASO is onder meer te zien geweest op een eigen stand tijdens de CeBIT eerder dit jaar. De backupoplossingen van IASO verbeteren de continue beschikbaarheid van bedrijfsgegevens. Een snel groeiend aantal ondernemingen en Service Providers vertrouwt blindelings op de backup software en services van IASO. Kijk voor meer informatie op http://www.iasobackup.com.

---

Persinformatie bij:

IASO Backup Technology bv

Rob Verbeek

Noordzijde 20-B

8302 GL Emmeloord

t.: 088-5222222

e.: rob.verbeek@iasobackup.com

Portland Europe B.V.

Kim van Brugge, directeur

Groeneweg 2b
2718 AA Zoetermeer

t.: (079) 3622011

e.: kvanbrugge@portland.nl

Lubbers & De Jong Communicatieadvies B.V.

Bert Lubbers

Keizersgracht 219

1016 DV Amsterdam

t.: 020 421 05 65

e.: bert@l-dj.nl