Gemeente Utrecht


2007 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
66 Vragen van mevrouw drs. C.P. Sarolea en de heer M.E.J. Eggermont
(ingekomen op 22 april 2007)
en antwoorden door het college verzonden op 15 mei 207)


Op 8 april jl. heeft op het Schimmelplein in Utrecht een ernstig ongeluk plaatsgevonden met een omgevallen doel. U heeft daar in een brief van 10 april aan de gemeenteraad melding van gemaakt.

De SP heeft hierover de volgende vragen:

1. U stelt in uw brief van 10 april jl. dat er in het bewonersmeldingen systeem over de afgelopen 3 jaar geen gegevens staan vermeld over dit doel. Betekent dit dat er nooit meldingen zijn binnengekomen over dit doel? Betekent dit ook dat de door u genoemde beheergroep nooit een melding heeft gedaan over dit doel?


Ja, er zijn de afgelopen drie jaren geen meldingen over dit voetbaldoel bij de gemeente binnen gekomen. Ook vanuit de beheergroep zijn geen meldingen over dit voetbaldoel gedaan.

2. In uw brief schrijft u eveneens: "In verband met laptopproblemen zijn de controles van december 2006 en februari 2007 niet in het overzicht terecht gekomen." Zijn die controles in december 2006 en februari 2007 überhaupt wel gedaan?


a. Zo nee, waarom niet?


b. Zo ja, staan de gegevens over deze controles nog ergens gemeld en hoe luiden de resultaten van deze controles?


Ja, de controles zijn gedaan. In de controles zijn geen problemen met de stabiliteit van de doelen geconstateerd.


De gegevens over de controles zijn helaas verloren gegaan. De reden is de volgende.

De gegevens van een te inspecteren wijk worden uit het beheersysteem geladen op de laptop. Tijdens de inspectie worden de gegevens ter plaatse op de laptop ingevoerd en worden bij onvolkomenheden foto's gemaakt. Na de inspectie worden de gegevens van de laptop geëxporteerd naar het beheersysteem. Na het inlezen van deze gegevens in het beheersysteem worden de gegevens van de volgende wijk geladen in de laptop. Bij het laden van de gegevens van de nieuwe wijk in de laptop worden de gegevens van de vorige wijk in de laptop overschreven. Als er iets misgaat met het exporteren van de gegevens uit de laptop, wordt dit niet door het beheerprogramma gemeld en gaan de gegevens verloren. Naar aanleiding van dit voorval heeft overleg plaatsgevonden met het betreffende softwarebedrijf en wordt het programma aangepast.


c.Hoe vaak behoren de controles bij dit soort objecten uitgevoerd? Hoe vaak vinden deze controles daadwerkelijk plaats?


De controles op speelwerktuigen worden conform bestaande regelgeving daadwerkelijk viermaal per jaar uitgevoerd.

d. Zijn er meer zaken niet geregistreerd door het euvel met de laptop? Zo ja welke?


Ja, door de problemen met het exporteren van de gegevens zijn ook de inspectiegegevens van drie andere wijken verloren gegaan. Gelukkig heeft dit geen gevolgen gehad voor de veiligheid van de speeltoestellen. De bij de inspecties gemaakte foto's van de te repareren onderdelen zijn van alle inspecties bewaard gebleven, reparaties hebben normaal doorgang gevonden.


e.Waarom duurt het minimaal drie maanden voordat een laptop met zulk belangrijke gegevens wordt gerepareerd of vervangen?


De laptop behoefde niet te worden gerepareerd, zie het antwoord op vraag 2b.


f. Komt het vaker voor dat technische of andersoortige problemen zoals die in onderhavig geval tot gevolg hebben dat zaken niet of in onvoldoende mate worden geregistreerd? Zo ja, hoe vaak dan wel?


Nee, registratieproblemen zijn verder niet voorgekomen.


---- --