PERSBERICHT


- Eenvoudig en kosteloos bezittingen beheren met softwarepakket voor ondernemers

Mamut lanceert Mamut Vaste Activa

(Schiphol-Rijk, 15 mei 2007) Mamut, leverancier van complete bedrijfssoftwareoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf, lanceert gratis Mamut Vaste Activa. Hiermee krijgen en houden ondernemers op een eenvoudige manier controle over alle vaste activa. Het softwarepakket is gratis beschikbaar voor zowel bestaande Mamut-gebruikers als overige geïnteresseerden.

Mamut Vaste Activa biedt een compleet overzicht van alle activa; waar deze zich bevinden, wanneer de garantie afloopt, wanneer nieuwe activa moet worden aangeschaft, als ook een lopend overzicht over de afschrijvingen die aan het activum gekoppeld zijn.

Eenvoudig en efficiënt
Door vaste afschrijvingsgroepen met eigen afschrijvingsperioden te definiëren kunnen gebruikers alle verzamelde afschrijvingen op hun activa in één handeling instellen. En door aan te geven welke grootboekrekeningen zij willen gebruiken voor de verschillende afschrijvingen, kunnen ondernemers complete boekingsrapporten direct vanuit het programma inzien. Op deze manier hebben zij alle informatie bij de hand om correcte boekingen in het administratieve programma uit te kunnen voeren.

"Ondernemers met vele activa die afgeschreven moeten worden, vinden het al snel lastig om het overzicht over alle activa te behouden, net als over de geldige boekhoudwaarden, afschrijvingsgeschiedenis en het generen van juiste boekingen voor iedere maandelijkse afschrijving, " zegt Dave Kroder, Country Manager van Mamut in Nederland. "Mamut Vaste Activa geeft hen een werkmiddel om op een eenvoudige en efficiënte wijze volledige controle over hun vaste activa te verkrijgen. Dit past in onze doelstelling om de gemiddelde werkdag van onze gebruikers eenvoudiger en efficiënter te maken. Wij bieden dit softwareonderdeel gratis aan voor iedere belangstellende. Ook de ondernemers die ons nog niet kennen kunnen zo kosteloos kennismaken met een onderdeel van ons zeer gebruikersvriendelijke pakket."

Gebruiksgemak
Vanaf het bureaublad in het programma krijgen gebruikers het overzicht over alle activa die in het huidige jaar zullen worden afgeschreven, alle garanties die aflopen, en producten waarbij een verlengdatum is aangegeven.

Aan ieder activum is een overzicht gekoppeld met aangiftes van zowel data als tijdstippen voor alle wijzigingen of afschrijvingen die uitgevoerd zijn. Gebruikers kunnen hiermee direct vanuit de activumkaart afschrijvingen terugtrekken.

Mamut Open Services
Mamut Vaste Activa maakt onderdeel uit van Mamut Open Services, een verzamelnaam voor complete producten van Mamut die voor iedereen gratis beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie over Mamut Open Services en het downloaden van Mamut Vaste Activa op www.mamut.com/nl/mos.
---

Over Mamut
Opgericht in 1994, Mamut (OSE "MAMUT") is een toonaangevende Europese leverancier van complete, geïntegreerde softwareoplossingen en internetdiensten voor kleine ondernemingen. Mamut levert complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs- kwaliteitverhouding, met geïntegreerde CRM, verkoopondersteuning, logistiek, financiële administratie, e-commerce, domeinen, e-mail, web hosting en beveiliging. Meer dan 300.000 Europese klanten vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met oplossingen van Mamut. Voor meer informatie over Mamut en haar oplossingen zie www.mamut.nl

Neem voor meer informatie contact op met:
Dave Kroder, country manager Nederland van Mamut Software, tel 06-55883031, email: davek@mamut.nl of Kalle Siebring van Hill & Knowlton, tel 020 404 47 07, email: ksiebring@hillandknowlton.com


---- --