Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Hattem - Pand in brand                                    |
In een bedrijfspand aan de Ridderstraat is maandagavond (14/05) brand uitgebroken. De bewoners van daarboven gelegen appartementen werden uit voorzorg tijdelijk geëvacueerd. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De melding van de brand kwam omstreeks 22.30 uur bij de politie binnen. Een voorlopig onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft uitgewezen dat een bedrijfsapparaat door oververhitting vlam heeft gevat. De brandschade bleek gering, maar het betreffende pand en een daarnaast gelegen winkel liepen wel flinke roet- en rookschade op. De meeste bewoners, die tijdelijk in een horecagelegenheid waren ondergebracht, konden na de bluswerkzaamheden en goed ventileren weer naar hun woning terugkeren.

|     |Epe - Sprintende politieman pakt inbreker                 |
Een 19-jarige inwoner uit Litouwen is op maandag (14/05) door de politie aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Sint Annaweg. Onduidelijk is nog of er spullen uit de woning zijn verdwenen. De verdachte is in verband met het politieonderzoek ingesloten.

De politie kreeg omstreeks 11.30 uur een melding dat twee mannen zich bij de woning verdacht gedroegen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, gingen de mannen er vandoor. Na een snelle sprint van een slanke (!) politieman kon de 19-jarige verdachte door deze agent worden aangehouden. Zijn partner in crime wist te ontkomen. Naar hem is nog door meerdere agenten in de buurt gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen. De personenauto van de verdachte stond op een parkeerplaats in het centrum van Epe. De auto is in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

|     |Ermelo - Fiets tegen auto gegooid                         |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat op maandagavond (14/05) op de Prinsesselaan plaats vond en waarbij een aldaar geparkeerde auto beschadigd raakte. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie is op zoek naar tips en getuigen.

Een en ander vond omstreeks 22.15 uur plaats. Uit een eerste onderzoek is duidelijk geworden dat door een drietal tot nu onbekende jongeren een grijze damesfiets tegen een op de oprit van een woning geparkeerd staande auto werd gegooid. De jongelui zijn doorgefietst in de richting van de Nassaulaan. De fiets werd ter plaatse door de jongelui achter gelaten. Bij de politie is de identiteit van de drie jongeren alsmede de eigenaar van de tweewieler niet bekend. Zij is daarom op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Harderwijk - Navigatieapparatuur ontvreemd                |
Een personenauto die geparkeerd stond op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Lorentzstraat is tussen zaterdag en maandag (14/05) het doelwit van dieven geweest. Hierbij is een compleet navigatiesysteem verdwenen. Men heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

De diefstal heeft tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagochtend 07.30 uur plaats gevonden. Onduidelijk is nog hoe men het bedrijfsterrein is opgekomen. Van de auto werd een ruit geforceerd, waarna het navigatiesysteem werd weggenomen. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Men kan via 0900-8844 contact opnemen.

|     |Harderwijk - Jeugdige dievegge shopt zonder te betalen    |
Medewerkers van een winkel aan de Vuldersbrink hebben op maandag (14/05) een 16-jarig meisje uit Harderwijk op diefstal van een paar schoenen betrapt. Ook bleek zij vanuit een daar in de buurt gelegen winkel een spijkerbroek te hebben weggenomen. Beide benadeelden hebben aangifte gedaan. Het meisje wordt aangemeld bij het jeugdpreventieproject.

De politie werd omstreeks 16.40 uur ingelicht, waarna agenten ter plaatse gingen en het meisje onder hun hoede namen. Op het politiebureau heeft zij een verklaring afgelegd, waarna zij in vrijheid werd gesteld. Het meisje zal worden aangemeld bij het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

|     |Putten - Inbraak in vakantiewoningen                      |
Onbekenden hebben recentelijk in twee vakantiewoningen aan de Schovenhorsterveldweg ingebroken. Vanuit één woning werd in ieder geval een televisie weggenomen. De benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Onduidelijk is nog wanneer de inbraken precies hebben plaats gevonden. Van beide woningen werd een raam geforceerd, waarna men binnen diverse ruimtes heeft doorzocht. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. Men kan via 0900-8844 contact opnemen.

|     |Epe - Fietskijkdag bij politie Epe                        |
Het politieteam van Epe houdt zaterdag 19 mei a.s. een fietskijkdag bij het politiebureau aan de Heerderweg.

Van 10.00 uur tot 10.30 uur kunnen gedupeerden die de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt, op het bureau komen kijken of hun tweewieler tussen de gevonden exemplaren staat. Wanneer hun fiets wordt aangetroffen wordt deze meegegeven.

Kopen Tussen 10.30 tot 11.00 uur kunnen gedupeerden die hun fiets niet hebben aangetroffen, een achtergebleven fiets kopen. De kopers dienen wel een aangiftebewijs te overleggen. Alle aangetroffen fietsen, ook uit Vaassen, Emst en Oene worden op het bureau in Epe opgeslagen.

Einde berichten
---


---


---

---- --