Provincie Friesland



PERSBESLUITENLIJST

Het College van Gedeputeerde Staten heeft op
15 mei 2007 het volgende besloten:

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 8 mei 2007 vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar


1. Composietenlab bij opleiding scheeps- en jachtbouw in Leeuwarden De Noordelijke Hoge School (NHL) begint 1 september 2007 de opleiding Scheepsbouwkunde (met als specialisatie jachtbouw) in Leeuwarden. De opleiding is een samenwerking tussen NHL, InHolland Delft en TUDelft. Naast de opleiding investeert de NHL, in samenwerking met de Stichting Kenniscentrum Jachtbouw en lichte constructies (KJLC) in een zogenoemd Composietenlab. Composiet is een zeer sterk en duurzaam materiaal en daarom zeer toepasbaar bij innovatieve ontwikkelingen in de jachtbouw. Studenten kunnen in het lab kennis en ervaring opdoen met dit materiaal. Het gebruik van dit lab is drieledig:
1. Opleiden van studenten;

2. Versterken van het jachtbouwkenniscentrum en lichte constructies;
3. Test- en ontwikkelwerkplaats voor bedrijven. Gedeputeerde Staten hebben besloten voor deze investering van de NHL een maximale bijdrage van E 109.500 beschikbaar te stellen, afkomstig uit het budget Sociaal Economisch Beleid Innovatiebevordering.


2. Jaarverslag rechtsbescherming 2006
Het College van Gedeputeerde Staten heeft kennis genomen van het jaarverslag 2006 van de adviescommissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten. Ook heeft zij kennis genomen van de beroepen die in 2006 bij de bestuursrechter zijn ingesteld. Binnen het domein van de Algemene Kamer zijn in 2006 82 zaken afgehandeld. Ruim 34% daarvan is ingetrokken. Binnen het domein van de Ambtenarenkamer zijn 19 zaken afgehandeld. Daarvan is 84% ingetrokken. De cijfers zijn een verbetering ten opzichte van vorig jaar, maar zijn nog wel aanleiding tot verbetering.


---- --