Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CSU verslaat Ferrari

Medewerkers CSU meest trotse van Europa

Uden/Dublin 15 mei - Schoonmaak- en beveiligingsorganisatie CSU kreeg vandaag in Dublin de European Pride Award 2007 uitgereikt. Dit is de prijs voor de organisatie in Europa van wie de medewerkers het meest trots zijn op hun baan, werk en bedrijf. Deze speciale award maakt deel uit van de Europese Great Place to Work verkiezing van goed werkgeverschap onder duizenden bedrijven.

Tijdens de uitreiking werden de tien beste Europese werkgevers in het zonnetje gezet. Naast algemeen werkgeverschap onderzoekt de organisatie tevens in welke mate de deelgebieden geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap aanwezig zijn bij de deelnemende bedrijven. Op die onderdelen worden voor bijzondere prestaties speciale awards uitgereikt.

In de strijd voor het beste Europese werkgeverschap op het gebied van trots ontving CSU de bijzondere erkenning. CSU versloeg daarmee de andere genomineerde bedrijven: Novo Nordisk uit Zweden en de bekende automobielfabrikant Ferrari uit Italië. Dat CSU ook Ferrari achter zich liet was opmerkelijk omdat dat bedrijf in Dublin werd verkozen tot eindwinnaar van de verkiezing Beste Europese Werkgever 2007.

Uit het onderzoek blijkt dat de CSUÂŽers enorm trots zijn op hun werk, de waarden en werksfeer. Van de ondervraagden gaf 90% aan trots te zijn op de organisatie. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat voor 91% hun werk speciale betekenis heeft en niet zomaar een baan is. 94% vindt dat hun werk er echt toe doet. De Europese jury prees CSU tevens om hun maatschappelijke betrokkenheid en de diverse initiatieven die het bedrijf neemt op het gebied van integratie.

CSU kreeg onlangs een gouden onderscheiding bij de Nederlandse verkiezing van Beste Werkgever 2007 door Great Place to Work en werd toen tevens winnaar van de Nederlandse Pride Award.

Great Place to Work
Great Place to Work (GPTW) is een initiatief van de Europese Commissie. Het geeft aandacht aan het groeiende belang van sociale aspecten als concurrentievoordeel. Het Great Place To Work Institute doet wereldwijd in tientallen landen onderzoek. GPTW organiseert sinds enkele jaren ook de verkiezing Beste Werkgever van Nederland. In Europa worden jaarlijks duizenden bedrijven onderzocht. De onderzoeksmethode van GPTW werd eerder als de beste en meest complete basis voor een Nederlandse lijst van beste werkgevers aangewezen.

Over CSU
CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak en beveiliging. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. CSU biedt werk aan ruim 10.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven en top 5 van beveiligingsbedrijven in Nederland. CSU verwacht over 2007 een omzet van ruim 200 miljoen euro. In 2004 eindigde CSU in de verkiezing tot de beste werkgevers van Nederland als 14e. In 2005 kreeg CSU een zilveren onderscheiding en won zij de Learning Award, een prijs voor de organisatie die het beste investeert in de kwaliteiten en de mogelijkheden van medewerkers. Evenals in 2007 werd CSU in 2006 met goud onderscheiden. In 2006 won CSU de publieksprijs van Hoogvlieger, nationale prijs lerende organisatie, een initiatief van Investors in People en GPTW. CSU werkt vanuit een verbetermodel waarbij medewerkertevredenheid zorgt voor betere dienstverlening en een hogere klantwaardering.

Meer info op www.csu.nl en www.greatplacetowork.nl.

Noot voor de redactie,