Rijkswaterstaat

Persbericht

Nummer
28-BHID
Datum
15 mei 2007

Geluidsmaatregelen A12 tussen Prins Clausplein en Voorburg

Rijkswaterstaat heeft op de A12 een spitsstrook aangelegd tussen het Prins Clausplein en Voorburg. Hiervoor is een geluidsplan opgesteld, dat van 22 december 2006 tot en met 1 februari 2007 ter inzage heeft gelegen. Tegen het geluidsplan is geen beroep ingediend en dat betekent dat de geluidsmaatregelen in dit plan onherroepelijk zijn.

De geluidsmaatregelen bestaan uit het aanbrengen van tweelaags Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB), het vervangen van bestaande geluidsschermen door nieuwe, hogere schermen en het aanbrengen van gevelisolerende maatregelen bij een aantal woningen.

Wat gebeurt er wanneer?

Het tweelaags ZOAB wordt aangebracht in september 2007. Om te kunnen asfalteren is het nodig de A12 tussen het Prins Clausplein en Den Haag een weekend per rijrichting af te sluiten. Via aankondigingen langs de rijksweg en advertenties in de krant informeren wij over de data en tijden.

Voor het plaatsen van de geluidschermen zijn de vergunningaanvragen ingediend. Zodra de vergunningen binnen zijn, kan het contract worden aanbesteed en de uitvoering beginnen. Dit staat gepland voor 2008. Het onderzoek naar de benodigde gevelisolerende maatregelen wordt uitgevoerd in 2007. Het aanbrengen van eventueel benodigde gevelisolerende maatregelen staat gepland voor 2008. De bewoners/eigenaren van deze woningen worden hierover geïnformeerd.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl