Ingezonden persbericht


Onderwerp: ilse media neemt SchoolBANK.nl over

Datum: Amsterdam, 15 mei 2007

ilse media neemt SchoolBANK.nl over

ilse media - onderdeel van Sanoma Uitgevers en bekend van grote publieksites als NU.nl, ilse.nl, Kieskeurig.nl en Startpagina.nl - heeft internet bedrijf Rosetta Holding B.V overgenomen, waar SchoolBANK.nl onderdeel van is. Rosetta werd opgericht in 1995 en richtte zich in eerste instantie op internet consultancy activiteiten. In 2002 werd de website SchoolBANK.nl gestart. SchoolBANK.nl is sinds de oprichting een populaire ontmoetingsplaats op het internet om oud-klasgenoten terug te vinden. De site heeft een groot bereik en circa 3,2 miljoen geregistreerde gebruikers. De totale omzet van Rosetta bedroeg in 2006 EUR 3,1 miljoen.

Rosetta beheert naast SchoolBANK.nl ook de sites DienstMAKKERS.nl en WorkMATES.nl. SchoolBANK.nl is veruit de grootste en bekendste van deze drie sites. Op dit moment wordt de site maandelijks bezocht door zo'n 1,5 miljoen unieke bezoekers (Bron STIR, maart 2007).

"Met SchoolBANK voegen we een topsite toe aan ons portfolio", licht Paul Molenaar - algemeen directeur van ilse media en COO Online en Media Innovatie van Sanoma Uitgevers - toe. "Door de jaren heen heeft SchoolBANK zich bewezen als een site die heel veel Nederlanders aanspreekt: ruim 3,2 miljoen Nederlanders hebben zich bij de site ingeschreven. En de site groeit nog steeds. In maart 2007 bezochten bijna anderhalf miljoen mensen SchoolBANK.nl (uniek bereik volgens STIR). Daarmee was het eerste kwartaal van 2007 zelfs het beste kwartaal ooit voor SchoolBANK."

Rosetta heeft een topklasse technisch team, dat de afgelopen tijd met veel goede ideeën de site heeft laten groeien. Door de overname kan dit team zich nog meer richten op de ontwikkeling van SchoolBANK. Molenaar: "Al het goede van de site blijft natuurlijk bestaan, maar we zullen snel met een aantal leuke en interessante nieuwe features komen. De eerste aankondigingen verwachten we al binnen enkele weken te kunnen doen."

Namens ilse media zal Patrick Bernhart de leiding hebben over Rosetta. Guy Spriggs, oprichter en algemeen directeur, zal ook na de overname betrokken blijven bij Rosetta/SchoolBANK. De operationele leiding blijft bij Rosetta's Marcel Dumont. Rosetta heeft elf mensen in dienst en is gevestigd in Amsterdam.

VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder ilse.nl, Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl en web-log.nl bereikt ilse media maandelijks ca 70 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites Kaboem.nl, CU2.nl en de jongerenportalen van Yourscene.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Daarnaast exploiteert ilse media de mannen- en entertainment titels van Sanoma Men's Magazines (SMM) en TVGids.nl, een website van Programmabladen AKN. Samen genereren ilse media, newrulez, TVGids.nl en de SMM-titels per maand ruim zevenhonderd miljoen pageviews op het internet.

ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers, met ruim 80 publiekstijdschriften en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever van Nederland. In 2006 haalde Sanoma Uitgevers en haar deelnemingen een omzet van 531 miljoen euro. Inclusief dochterondernemingen heeft Sanoma Uitgevers bijna 2000 medewerkers. Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met 300 tijdschriften in dertien landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Over Rosetta
Rosetta Holding, moeder van The Rosetta Stone Consultancy is eigenaar van SchoolBANK en de daaraan gelieerde sites Workmates en DienstMAKKERS. Bij Rosetta werken 11 mensen in vaste dienst en een aantal uitzendkrachten voor de helpdesk van SchoolBANK. In de afgelopen jaren behaalden SchoolBANK en Rosetta vele awards. Lezers van CARP kozen Rosetta in 2004 tot de Coolest Company of the Year en SchoolBANK.nl was 3 keer genomineerd als 'website van het jaar' in de rubriek contact, en won één keer.