Ingezonden persbericht


Protestmars voor wetgeving dierenrechten goed verlopen

Congres beraad zich over dierenbescherming

Carácas - Venezuela--De grote protestmars met als inzet Nationale wetgeving voor dierenbescherming is goed verlopen. Ruim 2600 personen zijn de straat op gegaan om het wetsvoorstel dat in het Venezolaanse Congres is ingediend te steunen en een Nationale dierenbescherming wet een feit te laten worden. Het ging niet enkel op een verbod van het houden van stierenvechten maar ook alle overige dieren dienen bij wet beschermd te worden. tegenstanders waren met name uit de hoek van de veeboeren te vinden die miljoenen Bolivar spendeerden aan advertenties waarin opgeroepen werd de wet te boycotten. Zo zou stierenvechten bij de cultuur van Venezuela horen en tot Nationale Sport verheven dienen te worden.

De Nederlandse Stichting Dierenhulp Venezuela was in de mars ruim vertegenwoordigd en mocht zich tevens verheugen met de steun van het Comité Anti Stierenvechten. In de straten werden tal van flyers, posters en spandoeken getoond waarop duidelijk werd gemaakt dat dieren rechten hebben en bij wet bescherming zouden moeten genieten. Het Venezolaanse Congres beraad zich momenteel over de aanname van deze wetgeving.

"het zal spannend worden maar in de diverse polls lijkt het er op dat de wet aangenomen gaat worden. Dit zou een geweldige stap zijn voor Venezuela en we hopen dan ook dat de meerderheid van het Congres de wetgeving ondersteunt. En wat betreft stierenvechten, dat is geen sport of folklore maar brute moord. Wanneer de matador zonder wapens met blote handen de stier te lijf zal gaan ben ik geneigd een bezoek te brengen aan een arena." Reageerde Mark Erwin Vos de initiatiefnemer van Stichting Dierenhulp Venezuela

Van 17 t/m 19 mei zal in Portugal ook een groot Internationaal congres gehouden worden om stierenvechten wereldwijd uit te bannen. Maar liefst 26 clubs afkomstig uit tien landen zullen in Portugal aanwezig zijn. Dit congres start met een protestmars in Lissabon op donderdag 17 mei. Stichting Dierenhulp Venezuela zet zich al 11 jaar in voor de zwerfdieren in landen als Venezuela, Griekenland, Antillen en Spanje . Op de website www.dierenhulp.nl zijn alle ontwikkelingen te volgen.

----------
Noot voor de redactie