Gemeente Zandvoort


Drinkwateronderzoek E-coli bacterie Haarlem en omstreken

(15 mei 2007)

Persbericht

Let op: drinkwateronderzoek E-coli bacterie Haarlem en omstreken

Onderzoek heeft vandaag, dinsdag 15 mei, uitgewezen dat de E-coli bacterie is aangetroffen in het drinkwater van distributiestation Hoofddorp. Er is uit voorzorg per direct een kookadvies afgegeven. Dit geldt voor de gemeenten Aalsmeer, Bennebroek, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Uithoorn en Zandvoort.

E-coli is een aanwijzing dat het drinkwater mogelijk is besmet met stoffen die gevolgen kunnen hebben voor maag en darmen, zoals buikpijn en diarree. PWN adviseert u het water voor consumptie eerst 2 minuten te koken. Voor douchen, wassen etc. kunt u het water gewoon gebruiken.

Op dit moment vindt een groot monsteronderzoek plaats om te achterhalen waar de bacterie vandaan komt. Nadere onderzoeksresultaten zullen in de loop van woensdag 16 mei bekend worden gemaakt. Over de oorzaak is momenteel niets bekend.

De meestgestelde vragen en extra informatie kunt u via de link Q&A Kookadvies oproepen. Via de website van PWN en de regionale media wordt u op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken.

De coördinatie en de communicatie zijn overgedragen aan de Regionale Crisis Coördinatie Centra Zuid-Kennemerland en Amstelland (burgemeesters, brandweer en politie).