Ingezonden persbericht


Drinkwaterbesmetting regio Kennemerland en Amstelland

Persbericht 15 mei 19.30

Onderzoek heeft vandaag uitgewezen dat de E-coli bacterie is aangetroffen in het drinkwater van distributiestation Hoofddorp. Er is uit voorzorg per direct een kookadvies afgegeven. Dit geldt voor de gemeenten Aalsmeer, Bennebroek, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Uithoorn, Zandvoort en het landelijk gebeid rondom Amstelveen.

E-coli is een aanwijzing dat het drinkwater mogelijk is besmet met stoffen die gevolgen kunnen hebben voor maag en darmen, zoals buikpijn en diarree. PWN adviseert u het water voor consumptie eerst 2 minuten te koken. Voor douchen, wassen etc. kunt u het water gewoon gebruiken.

Op dit momentvindt een groot monsteronderzoek plaats om te achterhalen waar de bacterie vandaan komt. Over de oorzaak is momenteel niets bekend.

Voor de meest gestelde vragen en extra informatie kunt op internet www.pwn.nl terecht. Zo snel als mogelijk zal de informatie ook op de websites van de betrokken gemeenten te vinden zijn. Voor vragen kunt u ook terecht op telefoonnummer 0800-2025 (tot 22.00 uur), en op tel. nr 0800-1351 (vanaf 22.00 uur).

De coordinatie en de communicatie zijn overgedragen aan de Regionale Crisis Coordinatie Centra Zuid-Kennemerland en Amstelland.


---

Contactpersoon Voorlichting: tel.nr. 023-5159788