Nationaal Crisis Centrum


www.crisis.nl
Drinkwater besmetting

* 11:07 o 09-05-2006 Nationaal crisisnummer geopend Voor meer informatie over de drinkwater besmetting kunt u dag en nacht bellen met het nationale crisisnummer 0800 - 1351.

20:39 o 15-05-2007

E-coli bacterie in drinkwater distributiestation Hoofddorp

Uit onderzoek, uitgevoerd op dinsdag 15 mei, blijkt dat de E-coli bacterie is aangetroffen in het drinkwater van distributiestation Hoofddorp. Water dat voor consumptie wordt gebruikt, moet uit voorzorg minimaal 2 minuten worden gekookt. Dit advies geldt voor de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen landelijk gebied, Bennebroek, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Uithoorn en Zandvoort.

Het aantreffen van de E-coli bacterie is een aanwijzing dat het drinkwater mogelijk is besmet met stoffen die gevolgen kunnen hebben voor maag en darmen. Verschijnselen hierbij zijn buikpijn en diarree. Voor douchen, wassen etc. kunt u het water gewoon gebruiken.

Er wordt onderzoek uitgevoerd om te achterhalen waar de bacterie vandaan komt. De resultaten van dit onderzoek wordt in de loop van woensdag 16 mei bekend gemaakt. Over de oorzaak van de besmetting is momenteel niets bekend.

crisis.nl - 15 mei 2007