Ingezonden persbericht


Feit en norm in het strafproces:
de rol van de wetenschap in de strafrechtspleging

De SDR nodigt u uit voor het bijwonen van een studieavond, waarin zoals gebruikelijk, zowel voor juristen als voor deskundigen relevante, actuele kwesties aan de orde gesteld worden.

dinsdag 15 mei 2007
van 19:00 uur tot ca. 21:00 uur
Kamerlingh Onnes Gebouw (rechtenfaculteit Universiteit Leiden)
Steenschuur 25, 2311 ES Leiden
De routebeschrijving en een plattegrond kunt u vinden op website van de faculteit

Inleider: Dr. Jelte Hielkema,
universitair docent vakgroep strafrecht en criminologie, Rijksuniversiteit Groningen en raadsheerplaatsvervanger in het gerechtshof te Leeuwarden

Dr. J. Hielkema is gepromoveerd op de dissertatie "Deskundigen in Nederlandse strafzaken". In zijn inleiding zal de spreker stil staan staan bij de verhouding tussen juristen (met name rechters) in de rechtszaal die beslissingen moeten nemen over juridisch relevante feiten (bewijsvraag, strafbaarheid, straftoemeting) en deskundigen die die juristen moeten bijstaan bij de vaststelling van die relevante feiten. Hoe kan worden bevorderd dat 'feiten' zo zorgvuldig mogelijk worden 'vastgesteld' en worden verantwoord in rechterlijke beslissingen? Doel van de bijeenkomst is een discussie tussen juristen en deskundigen uit de prakijk en onderzoekers van universiteiten, alsmede de inventarisatie van ideeën over dit onderwerp, ten behoeve van een onderzoeksproject dat de vakgroep Strafrecht & Criminologie aan het opzetten is.


---
Organisatie: Stichting Deskundigen en Rechtspleging (SDR)

Datum: dinsdag 15 mei 2007

Plaats: KOG, Steenschuur 25, 2311 ES Leiden

(zaalnummer op het mededelingenscherm bij de ingang)

Tijdstip: 19:00 tot (ca.) 21:00 uur

Aanmelden: per e-mail naar info@sdrnet.nl

Kosten: aan het bijwonen van deze avond zijn geen kosten verbonden


---