Gemeente Rotterdam

De commissie bezoekt op 15 mei het Sociaal Platform Rotterdam. Het bezoek is een voorbereiding op de besprekingen in de commissie over organisatie en innovatie van Welzijn. Tevens kan de commissie zich, naar aanleiding van de kennismaking met het Sociaal Platform Rotterdam (SPR), bezinnen op de relatie die de commissie MVP (en de gemeenteraad) de komende jaren met het SPR wil onderhouden.

Wat doet SPR?

Het SPR adviseert zowel het stadsbestuur als de besturen van de deelgemeenten. Het werkplan van SPR vat de opdracht van het college aan het SPR als volgt samen: als onafhankelijk adviesorgaan een constructieve en kritische bijdrage leveren aan de vernieuwing van de sociale pijler en de invulling van het Sociale Programma.

Programma

Het SPR zal, bij monde van voorzitter Pieter Winsemius, een toelichting geven op de activiteiten van het SPR onder het motto "stadsgericht denken en wijkgericht doen". Wat betreft het wijkgericht doen krijgt de commissie van de heer Martien Kromwijk een toelichting op de activiteiten van het SPR in de Afrikaanderwijk. Een van die activiteiten is de uitvoering van het Pleinenplan, waarvoor het Afrikaanderplein (als een plek voor ontmoeting in de wijk) als voorbeeld zal dienen. De commissie zal het plein ook bezoeken, zodat aanschouwelijk kan worden gemaakt wat het Pleinenplan inhoudt.