Gemeente Roermond

Herstel torenuurwerk Lambertuskerk Swalmen afgerond

Op dinsdag 15 mei wordt het gerenoveerde torenuurwerk om 17.00 uur opgeleverd en wel in aanwezigheid van leden van het college en vertegenwoordigers van het parochiebestuur. Dit gebeurt in het parochiehuis, Brugstraat 2 te Swalmen.

In 2005 is de verlichting van het torenuurwerk van de Lambertuskerk in Swalmen gerepareerd. Tijdens deze reparatie is gebleken dat de cijferringen, cijfertekens en wijzers gereviseerd moesten worden. Ook werd duidelijk dat het motorisch gedeelte van de wijzerwerken aan vernieuwing toe was. Verder was het noodzakelijk om de afdekluiken en raamwerken achter de cijferringen te herstellen en nieuwe transformatoren in te bouwen.

In december 2006 besloot de gemeenteraad van de voormalige gemeente Swalmen om voor al deze werkzaamheden financiële middelen beschikbaar te stellen onder voorwaarde dat ook het kerkbestuur een gedeelte van de kosten zou betalen.
In een overeenkomst werd vastgelegd dat de gemeente 2/3 en het kerkbestuur 1/3 deel zou betalen.

Inmiddels zijn alle werkzaamheden door twee specialistische bedrijven uitgevoerd. Het resultaat mag gezien worden. Het torenuurwerk komt weer volledig tot zijn recht. Publicatiedatum: 11.05.2007 Bijgewerkt: 11.05.2007