Gemeente Enschede

Samen bouwen aan een klimaatneutraal Enschede

Onder het motto samen bouwen aan een klimaatneutraal Enschede organiseert de gemeente in samenwerking met KIVI-NIRIA op dinsdag 15 mei aanstaande een bijeenkomst voor de gehele Enschedese bouwkolom. In zijn openingstoespraak zal wethouder Van der Zee aangeven dat het streven van de gemeente erop is gericht om samen met de marktpartijen te komen tot een gezamenlijke aanpak. Het gesprek van dinsdag is de eerste van een reeks om op korte termijn tot gezamenlijke projecten te komen die snel (milieu)resultaten zullen boeken.

Voor de bijeenkomst van dinsdag in de Drienerburght heeft zich al meer dan de helft van de aangeschreven organisaties (ruim 60) aangemeld. Het betreft vertegenwoordigers van woningbouwcoöperaties, bouwondernemingen, installatiebedrijven, adviesbureaus, architecten, branches, kenniscentra en banken. Belangstellende organisaties uit Enschede kunnen zich nog tot dinsdagmorgen opgeven via CBM-bedrijfsvoering@enschede.nl

Na dinsdag volgen nog twee bijeenkomsten. Uiteindelijk moet dit leiden tot een lijst in september dit jaar met zichtbare en concrete activiteiten. Als deze aanpak aanslaat dan zal hetzelfde proces worden toegepast op andere thema's zoals bijvoorbeeld mobiliteit en duurzame energie.

Nederland moet volgens de plannen van het kabinet schoner en zuiniger worden. De CO2 uistoot moet in 2020 met 30% zijn verminderd. Ongeveer 35% van het energieverbruik is gerelateerd aan de gebouwde omgeving. De gemeenten zijn een cruciale partner voor het Kabinet om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te realiseren.

11 mei 2007