Ingezonden persbericht

Persuitnodiging

"We zingen een dak op de wereld"

15 mei 2007 om 12.30 uur in de Lotto Suite 1 van de Lotto Arena
(klein Sportpaleis), Schijnpoortweg, 2170 Antwerpen

Gedeputeerde Inga Verhaert zingt één van de toppers van de zanghappening "Wij zijn kinderen, geen soldaten" mee, een liedje dat alle kinderen kennen. Zij zal dit doen van op het podium omstreeks 13.50 u samen met het kinderkoor.

Wij nodigen u ook uit voor de persconferentie om 12.30 u in aanwezigheid van mevrouw Inga Verhaert, gedeputeerde van de Provincie Antwerpen, en aansluitend om 13.15 u voor de muzikale zanghappening "We zingen een dak op de wereld 2007". Deze netoverschrijdende zanghappening voor vrede, verdraagzaamheid en solidariteit wordt reeds voor de 8ste keer georganiseerd. Rond de periode van 8 mei - de dag dat we het einde van de Tweede Wereldoorlog herdenken - vindt hetzelfde evenement trouwens ook plaats in Turnhout, Leuven, Gent en Diksmuide.

Op dinsdag 15 mei verwachten wij zo'n 6.000 leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar van de basisschool en de 1e graad van het secundair onderwijs. Ze zullen allemaal hun kelen schor zingen en vol enthousiasme deelnemen aan dit vredesproject. In de klas werden vooraf de liedjes ingeoefend en werd gewerkt rond het project en het land dat ondersteund wordt: "Water voor Wodabee" in het West-Afrikaanse Niger. Op die manier is het zangfeest slechts een hoogtepunt van een educatief programma met als hoofddoel sensibilisatie.

Omwille van praktische redenen vragen we uw aanwezigheid te bevestigen bij :

Vredescentrum van de Provincie en Stad Antwerpen
Tel. 03 202 42 92, Fax. 03 202 42 99
E-mail: vredescentrum@admin.provant.be

'Wij zingen een dak op de wereld 2007- Editie Antwerpen' is een initiatief van vzw Children of the Street i.s.m., het Vredescentrum van de Provincie en de Stad Antwerpen, de Provincie van Antwerpen en vzw Jeugd & Vrede, met ondersteuning van De Lijn en het Sportpaleis N.V.