Gemeente Tilburg

14 mei 2007

Laatste fase werkzaamheden Spoorlaan

Spoorlaan afgesloten in nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 mei

Afhankelijk van het weer, wordt in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 mei de huidige verkeerssituatie op de Spoorlaan omgebouwd voor de werkzaamheden aan de laatste fase. Hiervoor is de Spoorlaan tussen 00.30 en 05.30 uur geheel afgesloten voor het verkeer. Op woensdag 16 mei kunnen dan de werkzaamheden aan de derde en laatste fase beginnen. Tijdens deze fase wordt er gewerkt aan de rijbaan aan de spoorzijde tussen het station en de Heuvelring. Ook vinden er nog wat kleine werkzaamheden plaats voor het station en het busstation. Vanaf 16 mei zijn de rijbanen aan de spoorzijde tussen de Willem II straat en de Heuvelring afgesloten voor al het verkeer. Afhankelijk van het weer, duren de totale werkzaamheden aan de Spoorlaan nog tot augustus 2007.

Achtergrond Cityring

Door toenemende bevolkingsgroei, automobiliteit en economische groei van Tilburg was de bereikbaarheid van het centrum in de toekomst niet meer te garanderen. Met de aanleg van de Cityring kan de leefbaarheid en bereikbaarheid van de binnenstad ook in de toekomst veiliggesteld worden. De Cityring wordt gevormd door de Spoorlaan, Heuvelring, Paleisring, Schouwburgring en Noordhoekring. De autoŽs rijden in Ć©Ć©n richting, over twee rijstroken, met de klok mee. Verkeer in Ć©Ć©n richting zorgt voor minder kruisend verkeer, dat beter doorstroomt. Ook bussen rijden op de twee rijstroken.

Door minder verkeersruimte te maken ten opzichte van de situatie met twee richtingen, is het mogelijk meer ruimte aan voetgangers en fietsers te geven. Fietsers blijven in twee richtingen rijden over vrij liggende fietspaden. Voetgangers krijgen een bredere stoep. Verder komt er meer groen en is er aandacht voor kunst in de open ruimte. De aanleg van de Cityring duurt van september 2006 tot 2012.

Informatisering

Kijk voor meer informatie over de Cityring op www.tilburg.nl/Cityring Meer informatie over de verkeersmaatregelen http://openbarewerken.tilburg.nl Financiƫle Administratie


Meer informatie voor de pers:
Brugt Groenevelt, woordvoering gemeente Tilburg: 013 542 83 33


---- --