Gemeente Oirschot

Nieuw bestemmingsplan buitengebied

Sinds enkele weken informeren wij u wekelijks over het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied. Tot eind mei blijven we dit doen. In dit artikel gaan we in op deze brainstormsessies.

Brainstormsessies

Het doel van de brainstormsessies is het verkrijgen van informatie voor het nieuwe bestemmingsplan. We willen weten wat er leeft en vooral ook waaraan behoefte bestaat. Deze informatie gebruiken we bij het opstellen van de kaderstellende discussienota. Vorige week zijn we al nader ingegaan op deze nota. De kaderstellende discussienota gaat dienen als onderlegger voor het nieuwe bestemmingsplan. De nota vormt ook de basis voor de toelichting van het nieuwe bestemmingsplan.

Iedereen is van harte welkom bij de brainstormsessies. Vooral mensen die betrokken zijn bij het buitengebied nodigen wij hiervoor uitdrukkelijk uit. Het gaat dan vooral om de mensen die in het buitengebied wonen en werken. Maar ook om mensen die er grondeigendom hebben, er recreëren en van de natuur genieten. Ook vertegenwoordigers van natuurbeherende instanties zijn van harte welkom.

Programma
Tijdens de brainstormsessies gaan we in kleine groepjes discussiëren. Dit doen we aan de hand van enkele stellingen. Deze stellingen hebben betrekking op een aantal belangrijke aspecten voor het buitengebied. U moet hierbij denken aan de agrarische sector, het wonen in het buitengebied, recreatie en toerisme, en de natuur. Na de pauze worden de uitkomsten van de groepsdiscussies plenair besproken. Het programma ziet er als volgt uit:


· 19.30 uur Ontvangst met koffie/thee


· 20.00 uur Opening


· 20.05 uur Korte inleiding


· 20.15 uur Discussies in kleine groepjes


· 21.00 uur Pauze


· 21.15 uur Plenaire terugkoppeling en discussie


· 22.10 uur Afronding


· 22.15 uur Einde

Waar en wanneer

In totaal houden we drie brainstormsessies, namelijk op maandag 14, dinsdag 15 en maandag 21 mei. De eerste sessie is inmiddels achter de rug. Op 15 mei vindt de brainstormsessie plaats in het gemeentehuis voor buitengebied rondom Oirschot.

Op 21 mei vindt de brainstormsessie plaats in de Stapperij in Oirschot voor het buitengebied rondom Spoordonk.

Mocht u op één van die data verhinderd zijn en toch uw zegje willen doen, dan kunt u op een andere avond aanschuiven.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen, telefoon (0499) 583 333.