Gemeente Tilburg

Datum 14 mei 2007

Aanvraag kapvergunning voor perenbomen
Tulpstraat en Leliestraat

De afgelopen jaren zijn er veel klachten binnen gekomen over de overlast van de perenbomen in de Tulpstraat en de Leliestraat. Deze bomen veroorzaken diverse soorten overlast zoals ongedierte in de bomen, takken die tegen ramen en gevels aankomen, wortelopdruk in de verharding en overlast van bijen en wespen. Na aanleiding van deze klachten zijn de bomen grondig gesnoeid om de overlast te beperken. Het snoeien is echter niet voldoende geweest om de overlast te beperken. De bomen zijn te groot voor de huidige standplaats. De afdeling Beheer en Onderhoud gaat daarom een kapvergunning Bezoekadres voor deze bomen aanvragen. Als de kapvergunning wordt verleend worden de 10 Tatraweg 9 perenbomen vervangen door een kleinere soort, namelijk krentenboompjes (Amelanchier Robin Hill).

Procedure
De aanvraag voor de kapvergunning wordt gepubliceerd op de gemeentepagina in de Tilburgse Koerier. Na deze publicatie bestaat er de mogelijkheid om volgens de gangbare Doorkiesnummer procedure bezwaar aan te tekenen. 013 542 81 60

Meer informatie 013 547 00 65 Hebt u nog vragen en/of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met het Centraal Meldpunt via www.tilburg.nl of u kunt gratis bellen naar 0800-1920.

Pagina 1 van 1


---- --