Gemeente Coevorden

Tussenstand: 1450 stemmen voor Huis van de Bevolking

Stand van zaken dinsdag 15 mei 17.00 uur

Inwoners van de gemeente Coevorden stemmen in grote getale voor hun favoriete ontwerp voor het nieuwe Huis van de Bevolking. Het aantal stemmers bedraagt op dit moment, dinsdag 15 mei rond 17:00 uur, ruim 1450. Ook de tentoonstelling in het Informatiecentrum wordt druk bezocht. Inwoners kunnen nog ruim één week stemmen tot 23 mei 22.00 uur.

De speciale website `Coevorden kiest', die via www.coevorden.nl te benaderen is, heeft inmiddels 1600 unieke bezoekers gehad. Verreweg de meeste mensen brengen hun stem via deze website uit. Van de 1200 stemmen is ongeveer 10 procent via de antwoordkaartjes binnen gekomen.

28.300 mensen
In totaal mogen 28.300 mensen in de gemeente Coevorden hun stem uitbrengen voor hun favoriete ontwerp voor het Huis van de Bevolking. Op donderdag 31 mei aanstaande om 20.00 uur maakt burgemeester Bert Bouwmeester op de Markt in Coevorden bekend welk ontwerp favoriet is onder de inwoners. Daarnaast geven de leden van de gemeenteraad, de leden van de Klankbordgroep, de medewerkers van de gemeente en CQ en twee deskundigencommissies hun voorkeur aan.

Presentaties
Afgelopen woensdag 9 mei presenteerden drie combinaties van architecten en aannemers hun ontwerp voor het nieuwe Huis van de Bevolking. Deze presentatie was live te volgen via het lokale televisiekanaal van NieuwsNet Coevorden die in de hele gemeente Coevorden te ontvangen is. Deze uitzending wordt tot en met 22 mei dagelijks herhaald om 19.00 uur.

In de bibliotheken in de gemeente Coevorden zijn de ontwerpen ook te bekijken. Hier liggen informatiesets van de ontwerpen zoals deze in het Informatiecentrum te zien zijn.