Nederlandse Vereniging van Journalisten

`Emoticon' het jubilerend FotoFestival
(8 feb 2007)

Op 16 mei 2007 zal het tiende Epson FotoFestival Naarden feestelijk worden geopend. Onder de titel `Emoticon' wordt in deze jubileumeditie een lofzang gebracht aan het gevoel, een thema dat in tientallen exposities zal worden uitgewerkt. De organisatie dompelt de vestingstad onder in een sprankelend festijn met niet alleen binnen, maar ook buiten veel bijzondere en grotendeels Nederlandse fotografie. Het festival is voor publiek geopend van 17 mei tot en met 10 juni 2007.

Emoticon krijgt vorm aan de hand van vijf begrippen die in deeltentoonstellingen worden uitgewerkt: geluk, pijn, verleiding, angst en kicks. De festivalorganisatie hierover: "Geluk verzamelen we onder de titel Paradijs. Bij pijn gebruiken we de titel In Memoriam. Verleiding verzamelen we onder Buy me. Bij het vierde onderdeel zijn gevoel en titel gelijk: Angst. En bij het zoeken naar kicks gebruiken we als naam Beautiful Freak.'

Wie dit jaar naar Fotofestival Naarden gaat, zal fotografie beleven, belooft de organisatie. "De bezoeker beweegt zich tussen angstplekken en paradijzen, tussen dodenakkers, liefdeslaantjes en kermis. De ene keer in de Grote Kerk, de andere keer in een tent van De Parade. Soms wandelend in buitenexposities op de wallen en dan weer in de klassieke omgeving van een galerie-ruimte." Kijk verder op www.fotofestivalnaarden.nl.