RVD / Kon. Huis nr. 95: Prinses Margriet - Fotofestival Naarden

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINSES MARGRIET OPENT FOTOFESTIVAL
NAARDEN

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent woensdagavond 16 mei het Epson FotoFestival Naarden. Emotie is het centrale thema dat in tientallen exposities wordt uitgewerkt. Het tweejaarlijkse festival wordt dit jaar voor de tiende keer in de vestingstad Naarden georganiseerd.

Titel van het FotoFestival is Emoticon, als term bekend van internet en mobiele telefoon. Het zijn de gezichtjes die een bepaald gevoel weergeven en die de verzender helpen meer te zeggen met minder woorden. Het festival heeft voor deze titel gekozen omdat het een samentrekking is van de woorden emotion en icon en daarmee recht doet aan het centrale thema.

Het festival is verdeeld in vijf subthema's: Paradijs, over de menselijke neiging om paradijzen te creëren en het geluk te vinden; Buy Me, waar de verleiding hoogtij viert; Angst, dat de gevoelens van gevaar en onbehagen op scherp zet; In Memoriam, waarin vergankelijkheid en de dood centraal staan; en Beautiful Freak, waarin de mens op zijn voyeurisme worden aangesproken.

Noot voor redacties (