Gemeente Zandvoort


Informatiebijeenkomst over werk aan de Kop van de Zeeweg

(27 april 2007)

Op woensdag 16 mei 2007 is er een informatiebijeenkomst over de Kop van de Zeeweg en de geplande herinrichting aldaar. Betrokken Bloemendaalse ondernemers zijn met een brief uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Ook Zandvoortse strandondernemers, huurders van strandhuisjes, verenigingen en inwoners zijn welkom. De bijeenkomst wordt gehouden in Reddingspost De Kentering van de Reddingsbrigade , Zeeweg 78, 1051 EC Overveen, van 10.00 uur tot 11.30 uur. Provincie Noord-Holland tekent voor de organisatie.

Herinrichting
Centraal staat de laatste stand van zaken met betrekking tot de uitvoering van de herinrichting Kop van de Zeeweg. Deze start in september van dit jaar en duurt tot voorjaar 2009. Er zijn geen werkzaamheden tijdens de zomermaanden 2008 om de overlast voor ondernemers en bezoekers te minimaliseren.

De N200 Zeeweg zal gedurende het hele werk bereikbaar blijven in beide richtingen, met uitzondering van een incidentele nachtafsluiting. De horecalocaties, strandafgangen en parkeerplaatsen zijn gedurende het werk toegankelijk, alleen kan wel hinder worden ondervonden door de werkzaamheden.

Aanwezig
De projectleiders van de provincie Noord-Holland en de gemeente Bloemendaal zullen aanwezig zijn om een toelichting te geven over de fasering van de werkzaamheden. Er zal antwoord worden gegeven op de vragen als: Welke gebieden worden als eerste aangepakt ? Hoeveel parkeerplaatsen zijn wanneer beschikbaar ? Hoe gaan we om met laden en lossen ?

Finale
De provincie Noord-Holland en de gemeente Bloemendaal werken samen om de Kop van de Zeeweg te verbeteren. Het doel van het project is een betere doorstroming voor het verkeer, verbetering van de veiligheid voor alle weggebruikers en een algemene opwaardering van het gebied.

Het werk wordt het sluitstuk van de rigoureuze opknapbeurt van de boulevard, waaraan gemeente Zandvoort vele honderduizenden euro's heeft bijgedragen - een investering die een prachtig heringerichte boulevard opleverde. Centraal in het komende werk neemt de aansluiting van de busbaan op de Zeeweg in.

Voor vragen kunt u mailen naar Provincie Noord-Holland - Kop van de Zeeweg