Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Opening Ouder-en-Kindcentrum in ZuiderAmstel

Op woensdag 16 mei opent stadsdeelvoorzitter Duco Adema op feestelijke wijze het Ouder-en-Kindcentrum (OKC) ZuiderAmstel. Vanaf 13.00 uur loopt een groep kinderen in een optocht met ballonnen vanaf het plein voor het Multifunctioneel Centrum naar het nieuwe OKC in Buitenveldert. Met het oplaten van de ballonnen wordt het centrum officieel geopend.

Het OKC ZuiderAmstel is een samenwerkingsverband van diverse instanties. Zo zijn de GGD, Welzijn Zuideramstel, Verloskundigen Amsterdam Zuid, Verloskundigenpraktijk Joke Brandenbarg, ACK Kraamzorg en de afdeling Servicebureau Opvoedingsondersteuning en Trainingen van Bureau Jeugdzorg bij het centrum betrokken. De deelnemende instanties onderhouden o.a. contact met peuterspeelzalen, basisscholen en kinderopvang.

Duco Adema: "Het OKC is een aanwinst voor stadsdeel Zuideramstel. Hierdoor kunnen gezondheidszorg en ondersteuning bij opvoeding beter op elkaar worden afgestemd. Op het OKC kunnen ouders van kinderen van 0 tot 19 jaar terecht voor al hun vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van hun kind."

Het OKC is gevestigd in gebouw De Inham aan de Van Leijenberghlaan 126 op de eerste verdieping - aan de buitenkant van winkelcentrum Groot Gelderlandplein, tegenover de brandweer.