Ingezonden persbericht


16/05/2007

Benefietvoorstelling voor Stichting Tileng (www.tileng.nl). Met Ernst Jansz* en Wouter Muller, DwiBhumi* e.a.

*) Ernst Jansz en Wouter Muller zijn beiden van Indische afkomst en al jaren actief als muzikant en singer-songwriters. Ze hebben nog nooit eerder samen opgetreden, maar hun muzikale ontwikkeling komt aardig overeen: Ernst Jansz in zijn 'folkperiode' met CCC Inc. en de Slumberlandband. Wouter Muller met de folkgroep Jakkes. Beiden besloten zich te richten op Nederlandstalige muziek. Ernst Jansz met DOE MAAR, Wouter Muller met Quasimodo en Willem Wilmink. Beiden hebben op latere leeftijd hun Indische herkomst ook muzikaal uitgedrukt in eigentijdse 'Indische' muziek. Ernst Jansz bracht 2 solo-cd's uit (De Overkant, Molenbeekstraat), Wouter maakte 3 cd's (Hier en Daar, Indisch Hart, Pukul Terus/Ga Door). Op 16 mei zullen ze voor het eerst samen optreden (Ernst Jansz: zang, piano en gitaar, Wouter Muller: zang en gitaar).

*) 'DwiBhumi', centrum voor Balinese Dans en Cultuur (Den Haag), bestaat uit Aafke de Jong en Roxanne Spijkers. Zij voeren enkele prachtige Balinese dansen uit, begeleid door zang en muziek van Wouter Muller. In een eigen choreografie, gebaseerd op de traditionele Balinese danscultuur, dansen zij 2 stukken op muziek van Wouter Muller en poëzie van Han Resink. Dat was een Indo-Europeaan die overleed in september 1997 te Jakarta, bijna 86 jaar oud. Hij was de laatste Nederlandstalige dichter in Indonesië, met de Indonesische nationaliteit. Wouter heeft 2 gedichten van hem bewerkt, een sonnet over 'Djangir', een Balinese groepsdans en 'Balisch', een kwatrijn over een Balinese maskerdans. Deze combinatie van Indische poëzie met eigentijdse muziek en Balinese dans is nog niet eerder op de Pasarpodia vertoond. (www.balinesedans.nl).

Stichting Tileng steunt een aantal desa's (dorpen) op het eiland Java in Indonesië, met de desa Tileng als speerpunt. De stichting heeft ten doel de verbetering van de leef- en woonsituatie, in de breedste zin van het woord, van deze desa's.

Datum: 16 mei
Lokatie: Theater Concordia, Enschede
Adres: Oude Markt 15, Enschede
Tijd: 20.30 uur
Entree: ¤15,-
Reserveren: vanaf 16 april tel. 053-4300999
Openingstijden:
Tel:
Email: