LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

LLiNK

woensdag 16 mei 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Agnes Jongerius - Vakbondsbestuurder Agnes Jongerius is vanavond hoofdgast in Desmet Live. Presentator Francisco van Jole praat met de eerste vrouwelijke voorzitter van het FNV over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de vakbond. In hoeverre controleert het FNV bijvoorbeeld in welke bedrijven pensioenfondsen investeren? Daarnaast moeten vakbonden hun standpunten aanpassen aan deze tijd, en dus de gevolgen van elke actie beschouwen vanuit een sociaal, economisch en ecologisch oogpunt. Aan Agnes Jongerius de vraag hoe duurzaam het FNV is, en wat ze gaat doen om het FNV duurzamer te maken.

Top van Onderop - René Danen van het Nederlands Sociaal Forum (NSF) vertelt in Desmet Live over het Nederlandse alternatief voor de G8; 'De Top van Onderop'. Dit evenement wordt in de aanloop naar de G8 in de Duitse stad Rostock georganiseerd door het NSF, en zal plaatsvinden op zondag 20 mei in Amsterdam.

Andersglobalisten - Daarnaast praten René Danen en Agnes Jongerius over de toekomstige rol van de andersglobalisten. Deze ijveren voor een andere wereld, waarbij de macht van het geld niet langer centraal staat. Is er in het huidige politieke klimaat nog ruimte voor deze groep of is het tijd voor een ander geluid?

Opleiding Duurzaam Ondernemen - Het Amsterdamse Kaos Pilots is begonnen met een opleiding, waarbij studenten wordt geleerd om het maatschappelijke aan het commerciële te verbinden. Kaos Pilots streeft naar projecten die maatschappelijk wenselijke effecten hebben, en samenwerkingsverbanden met een duurzaam karakter. Kaos-oprichter Martin Cadée vertelt meer over deze opleiding.

Vaste onderdelen

Buitenlandse correspondenten - De Duitse journaliste Annette Birschel praat afwisselend met enkele buitenlandse collega's over LLiNKe thema's in de actualiteit.

De Huisbioloog - Kees Moeliker komt regelmatig langs in Desmet Live om als huisbioloog wetenswaardigheden en nieuwtjes uit de wereld van de natuur te bespreken. Ook neemt Kees elke keer een onwaarschijnlijk onderzoek mee.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Live-muziek - De muziek wordt vandaag verzorgd door niemand minder dan singer/songwriter Sabrina Starke. Met een mix van oude soul, jazz en blues met wat folk/country en reggae, zorgt Starke voor flink wat muzikale afwisseling in de show.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK