Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Amersfoort in C

Amersfoort, mei 2007

Amersfoortse daklozen komen Museum Flehite te hulp

Museum Flehite krijgt rond de asbestproblematiek hulp uit onverwachte hoek. Onder het motto 'daklozen helpen het dakloze Museum Flehite' gaan circa tien dakloze inwoners van de stad op woensdag 16 mei een brief van het museum rondbrengen bij inwoners van het Amersfoortse Bergkwartier. In de brief doet het museum een beroep op de inwoners van het Bergkwartier om aandeelhouder van Museum Flehite te worden. Vanuit Motiva werkt ook een aantal straatadvocaten aan de actie mee.

Woensdag 16 mei om 9.00 uur gaat de groep van start bij het kantoor van de straatadvocaten aan de Muurhuizen 128. Het gezelschap vertrekt richting Station Amersfoort CS om van daaruit naar het Bergkwartier te gaan. Op uitnodiging van Museum Flehite bezochten daklozen in 2004 de tentoonstelling Jo Koster - een zwervend bestaan. Ze dragen het museum een warm hart toe en leveren graag een bijdrage aan de schoonmaak van de collectie van Museum Flehite.

Museum Flehite moest op 16 maart plotseling sluiten vanwege een te hoge concentratie asbest in de lucht. Ook de collectie is besmet met asbeststof. Medewerkers van het museum hebben een speciale cursus gevolgd voor het behandelen van de besmette voorwerpen. Op 7 mei zijn zij begonnen, gehuld in beschermende pakken, om honderden voorwerpen op een speciale manier te reinigen. De schoonmaakoperatie kost ¤ 200.000,-. Dat geld heeft het museum niet. Daarom zoekt het museum 'aandeelhouders'. Voor ¤ 500,- kan men een 'aandeel' in het museum kopen. Elke aandeelhouder krijgt na de heropening, levenslang gratis toegang tot het museum. Meer informatie is te vinden op www.museumflehite.nl

//////////////////////// EINDE BERICHT ///////////////////////////