Persberichten 16/05 middag

regio, 16-05-2007

Onderstaand bericht was eerder al toegezonden. Behandeling in het opsporingsprogramma Team West van RTV West is niet woensdag 16 mei, maar woensdag 23 mei.

Leiden Verkrachting in opsporingsprogramma RTV West Uitzending woensdag 23 mei Het opsporingsprogramma van RTV West besteedt woensdag 23 mei vanaf 17.15 uur aandacht aan de verkrachting van een 19 jarige vrouw uit Leiden. De verkrachting vond zaterdag 12 mei rond 05.00 uur plaats op een groenstrookje naast de begraafplaats die ligt naast de Zijlpoort. Op het moment dat de vrouw onder de Zijlpoort fietste werd zij door een nog onbekende man van haar fiets getrokken en onder dwang gebracht naar het groenstrookje waar hij haar verkrachtte. Daarna is hij vertrokken. In het programma roept de politie de hulp in van de kijkers bij het oplossen van dit misdrijf. Daarbij kunnen mensen die rond dat tijdstip de Zijlpoort passeerden belangrijke informatie voor de politie hebben. Bekend is er op het tijdstip van de verkrachting mensen passeerden die naar het tweetal riepen. Verder zijn er misschien mensen die ochtend de Zijlpoort passeerden op het moment dat zich daar al een man ophield en zoekt de politie naar de fiets en tas van de vrouw. Deze waren verdwenen.

Hebt u een onderwerp gemist of wilt u een onderwerp nog eens goed nakijken, kijkt u dan op de website www.teamwest.nl. U kunt de opnames nog de hele week na de uitzending bekijken. Team West is een samenwerkingsverband tussen Politie Hollands Midden, Politie Haaglanden, het Openbaar Ministerie en RTV West.

Sassenheim Paarden door baldadigheid ontsnapt Helper bij het op stal zetten van de beesten met bloemetje beloond

De politie heeft dinsdag 15 mei een 71 jarige bewoner van de Menneweg met een bloemetje bedankt voor zijn hulp bij het bij hem op stal brengen van twee ontsnapte ponys en een paard. De man was verrast maar verheugd en vond niet meer dat het niet meer dan normaal was om elkaar te helpen.

De ponys en het paard, een Arabier, ontsnapten maandag 7 mei rond 19.30 uur van een weiland nabij het spoorwegviaduct aan de Menneweg. De beesten liepen eerst in de richting van de Jagtlustkade en de Rijksweg A44 om daarna om te keren en te lopen in de richting van het dorp. Op de Parklaan wisten agenten de twee ponys en de Arabier te vangen. Omdat niemand wist van wie de beesten waren, bood de bewoner van de Menneweg spontaan aan de beesten bij hem op stal te zetten. Een Fjord die ook was ontsnapt werd dinsdag 8 mei teruggevonden in een weiland bij de Rijksweg A44. Dinsdag 8 mei meldde de eigenaresse de vermissing van de beesten en de vernieling van het toegangshek tot het weiland. Daardoor hadden de drie beesten en een Fjord ontsnappen. De Fjord werd dinsdag in een weiland bij de Rijksweg A44 teruggevonden. Het vermoeden is dat jeugd uit baldadigheid het hek hebben vernield. Of zij daarbij wisten wat voor ernstige gevolgen hun actie kon hebben is niet bekend. Het was niet onmogelijk dat de beesten terecht waren gekomen op de snelweg A44 met alle gevolgen voor de beesten en passerende automobilisten. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Voorschoten / Leidschendam Zoekactie naar vrouw De politie van Hollands Midden en Haaglanden, duikers van de brandweer Haaglanden en de bemanning van een politiehelikopter hebben woensdag 16 mei in Vlietlanden ruim een uur gezocht naar een vrouw die daar het water in zou zijn gegaan en niet meer was teruggekomen. Getuigen meldden rond 12.30 uur dat een vrouw vanaf een strandje het water in was gelopen en niet meer was teruggekomen. De hulpdiensten startten daarop met een zoekactie. Tegen 14.00 uur sprak de politie met een getuige die had gezien dat de vrouw weer uit het water was gekomen en op een fiets vertrokken was. Daarop werd de zoekactie gestopt. Wie deze vrouw is geweest is niet bekend geworden.

Waddinxveen Diefstal door middel van babbeltruc De politie doet onderzoek naar de diefstal van een portemonnee gepleegd door een ongeveer 40 jarige vrouw. De diefstal gebeurde op dinsdag 15 mei rond 14.30 uur in een woning aan de Prins Bernhardlaan. De vrouw stond plotseling in de woning van de 77 jarige in een rolstoel zittende bewoonster. De bewoonster had de voordeur aangelaten omdat zij bezoek verwachtte. Kennelijk maakte de dader van die gelegenheid gebruik. In de woning vertelde zij de bejaarde vrouw dat ze voor een goed doel, een reisje voor blinden en slechtziende kinderen naar Ermelo, vaatdoekjes en pleisters verkocht en vroeg of de bejaarde ook van haar wilde kopen. Dit wilde de bewoonster wel en kocht van haar. Toen de vrouw weg was miste zij haar portemonee met daarin geld en diverse pasjes. Zij deed daarna aangifte bij de politie.

Een andere bewoonster aan de Prins Bernhardlaan meldde de politie dat zij vrijdagavond 11 mei rond 19.30 uur een vreemde man aan de deur had gehad. Deze man deed zich voor als iemand van de woningbouw en wilde met haar een gesprek over wonen. Ondanks dat de vrouw dit niet wilde, bleef de man aandringen om tien minuten even binnen te mogen voor het gesprek. De bewoonster had van haar kinderen gehoord nooit onbekenden binnen te laten en deed dit dan ook niet. Zij sloot de deur en zag de man in een auto wegrijden. Daarna heeft ze de politie in kennis gesteld van het voorval.

Ouderkerk a/d IJssel Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Kerkweg. De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag 15 en woensdag 16 mei. Vermoedelijk kwam men de woning binnen door het nachtslot te ontgrendelen. Dit deed men door met een voorwerp door de brievenbus naar de grendel van het slot te hendelen. Uit de woning werden diverse goederen gestolen zoals een mobiele telefoon, een televisie en een laptop. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.