Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rotterdam, 15 mei 2007

Rotterdamse ondernemers vertrekken naar Zambia voor opstart internet initiatief

Woensdag 16 mei vertrekken de Rotterdamse ondernemers John Knieriem en Ludo Baauw naar Zambia om Nzelu, een internetcafé in Lundazi (Zambia) te openen. De officiële opening staat gepland voor 22 mei 2007. Nzelu (wat staat voor "kennis") is opgericht door Thandizani met een startsubsidie van Unicef. Jonge mensen in Lundazi wordt in Nzelu de kans geboden om computer en internet trainingen te volgen, waarmee zij hun toekomstperspectief kunnen verbeteren. De Rotterdamse ondernemers John Knieriem en Ludo Baauw zullen ter plekke technische support bieden en introductietrainingen verzorgen. Deze trainingen worden bijgewoond door jonge studenten uit de regio.

Knieriem en Baauw zullen verslag doen van hun reis en ervaringen via een weblog op www.intermax.nl/nzelu. Daarnaast is Knieriem op woensdag 16 mei te horen in het VPRO radio programma 'De Ochtenden' voor de aftrap van dit project. Voor dit programma maken Knieriem en Baauw tevens een audio verslag dat na hun thuiskomst te horen zal zijn in 'De Ochtenden'.

Over Zambia
Dertig jaar geleden was Zambia een welvarend land door winsten uit koperwinning. Door dalende prijzen op de wereldmarkt, falend bestuur en corruptie stortte de economie in. Naast malaria is HIV/AIDS nog altijd de grootste bedreiging voor de volksgezondheid in het land. In 2006 was naar schatting 16 procent van de bevolking geïnfecteerd met HIV.

Over Thandizani
Thandizani is een NGO ('non-governmental organisation') dat zich in de oostelijke provincie bezig houdt met onder andere HIV & AIDS preventie programma's. Over Intermax
Intermax is het leidende Rotterdamse internetbureau met een focus op concepting, sitebouw en hosting. Intermax gelooft dat internetcommunicatie nog maar nét begonnen is en werkt samen met relaties die deze visie delen. Sinds 1994 biedt Intermax internetdiensten voor de zakelijke markt aan.

Wil u meer informatie/beeldmateriaal over dit initiatief neem dan contact op met Patricia Vieveen van Intermax. Tel. 010 -710 44 44 of patricia@intermax.nl www.intermax.nl/nzelu